Antalya'da sahte MİT görevlisini jandarma yakaladı

Antalya'da sahte MİT görevlisini jandarma yakaladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran Mehmet Emin B. (47) jandarma tarafından yakalandı. Şüphelinin 66 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı ve cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı.

Olay, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, bir kişinin kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı ihbarı üzerine başlattığı soruşturma sonucunda aydınlatıldı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Taşağıl Mahallesi'nde Mehmet Emin B.'nin, vatandaşlara sorunlarını çözeceği vaadiyle para aldığını belirledi. Aynı mahalleden iki kişinin de şüpheliye yardım ettiği tespit edildi.

Düzenlenen operasyonla, Mehmet Emin B. kaçmaya çalışırken yakalandı. Yardım ettikleri iddia edilen iki şüpheli de gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 3,5 milyon lira değerinde ziynet eşyası, çeşitli dövizler, silahlar ve cep telefonları ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin, bölgede 12 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları belirlendi.

Tamamlanan işlemlerin ardından şüpheliler, sağlık kontrolü sonrası adliyeye sevk edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.