Araç sahipleri dikkat! O ücret tekrar alınmaya başladı

Araç sahipleri dikkat! O ücret tekrar alınmaya başladı

Araç sahiplerini üzecek haber geldi. Yetkililer tarafından kaldırılan o ücret tekrar alınmaya başlandı.

Geçen yıl araç sahiplerinden alınan ve gelen tepkiler üzerine kaldırılan o ücretler yeniden alınmaya başladı. Türkiye’de birçok vatandaş aracıyla Avrupa’ya geçmek üzere Bulgaristan’ı kullanıyor.

Bulgaristan’dan yapılan geçişlerde o ücret yeniden alınıyor. Bulgaristan’ın 14 Mart 2023'te kaldırdığı dezenfekte ücretini Temmuz ayında yeniden uygulamaya koymuş, ancak Türk yetkililerin müdahalesiyle bu uygulama kısa sürede sona ermişti.

dezenfekte-sinir-tr-bg-750x422.jpg

Ancak Bulgaristan, bu ay itibarıyla ücret almaya yeniden başladı. Sofya Ticaret Müşavirliği'nden edinilen bilgiye göre, Bulgaristan 1 Ağustos'tan itibaren Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarından çıkan araçlara yönelik dezenfeksiyon ücreti talep etmeye başladı.

Dezenfekte için alınan bu ücretler, binek araçlar için 7 Leva (yaklaşık 3,5 Euro), otobüs ve minibüsler için 13 Leva (yaklaşık 6,5 Euro) ve yabancı plakalı tırlar için ise 40 Leva (yaklaşık 20 Euro) olarak belirlendiği öğrenildi.

5c8e1cd145d2a097ac0eeac3.webp

Dezenfekte ücreti, daha önce büyükbaş hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı nedeniyle getirilmişti, ancak ardından kaldırılmıştı. Şimdi ise tekrar uygulanmaya başlandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.