Aracını anahtar kumandası kullanmadan açanlar yandı! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Aracını anahtar kumandası kullanmadan açanlar yandı! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Alman Genel Otomobil Kulübü, en usta şoförlerin bile bilmediği bir konuda uyarıda bulundu. Anahtarsız erişim sistemine sahip araçlar, hırsızlar için açık hedef. İşte haberin detayları…

Günümüzde son teknoloji kullanarak üretilen birçok otomobil anahtarsız giriş sistemine sahiptir. Bu sistem sayesinde, sürücü aracın yakınlarında olduğu anda aracın anahtarı kilitleri açar.

Picture background

Bu da kapıyı açmak için anahtarı cebinizden bile çıkarmamanıza yarar. Araca bindikten sonra start tuşuna bastığınız anda araç çalışmaya başlar.

Ancak bu teknoloji hakkında, Alman Genel Otomobil Kulübü (ADAC) tarafından yapılan bir uyarıda, bu sisteme sahip araçlara hırsızların girmesinin çok kolay olduğu belirtiliyor.

Picture background

Yapılan açıklamada, “Hırsızların, arabanın hemen yakınında olmasa bile küçük bir cihazla arabanın anahtarına yakın olmaları ve ikinci bir cihazla da arabanın kapısında olmaları yeterlidir.” İfadeleri kullanıldı.

KORUNMA YÖNTEMLERİ

Hırsızlar bu sisteme sahip bir aracın anahtar sinyal menzilini yüzlerce metre genişleterek arabayı kolaylıkla çalabiliyorlar.

Uzmanlara göre, araç sahiplerinin araçlarını hırsızlardan korumak için bazı yöntemler de mevcut. Uzmanların açıklamasına göre bu durumu yaşamamak için;

Picture background

- Anahtarı asla evin ya da dairenin ön kapısının yakınında bırakmayın.

- Anahtarın radyo sinyalini alüminyum kapaklarla korumak ve kendi kendini test etmek en iyisidir.

-Arabadan inerken, çevrede elektronik cihazları saklıyor olabilecek şüpheli kişilere dikkat edin.

- Kolay erişimi geçici olarak devre dışı bırakın: NRW polisi, bazı otomobil üreticilerinin “anahtar üzerindeki kilit düğmesine iki kez basarak anahtarsız işlevi tamamen kapatma işlevi sunduğunu” açıklıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.