Aracınızda sakın bunları bulundurmayın! Bedeli çok ağır olabilir

Aracınızda sakın bunları bulundurmayın! Bedeli çok ağır olabilir

Kavurucu yaz sıcaklarında araçlarda bulundurulmaması gerekenler belli oldu.

Yaz aylarıyla birlikte kavurucu sıcaklar başladı ve araç sahiplerine acil uyarılar yapılmaya başlandı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSEF), araç içindeki sıcaklığın zaman zaman 70 dereceye kadar çıkabildiğini belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

istockphoto-1189508348-612x612.jpg

Deodorant, çakmak, dezenfektan gibi patlayıcı ve parlayıcı maddelerin araçta bulundurulmaması gerektiği vurgulandı ve aşağıdaki önlemlerin alınması istendi.

Her araç sahibinin yaz döneminde özellikle dikkat etmesi gereken sorumluluklar olduğuna dikkat çeken TOSEF, olası yangın durumlarını önlemek adına sürücülere uyarılarda bulundu.

istockphoto-1252881159-612x612.jpg

TOSEF tarafından yapılan yazılı açıklamada, sigara izmaritlerinin hiçbir şekilde camdan atılmaması gerektiği vurgulanırken, aynı zamanda yangın olan bir bölgede acil durum araçlarına engel olmamak için mümkün olduğunca araç kullanmaktan kaçınılması gerektiği belirtildi.

İçten yanmalı motorların yangın dumanı nedeniyle ihtiyaç duyduğu oksijene ulaşamayabileceği ve bu nedenle çalışmayabileceği konusunda da uyarı yapıldı.

Araç içlerindeki sıcaklığın 65-70 derecelere kadar ulaşabileceği ifade edilirken, araçlarda yangın tüpü bulundurmanın sadece bir zorunluluk değil, aynı zamanda toplumsal ve evrensel bir sorumluluk olduğu ifade edildi.

Federasyonun açıklamasına göre, araç içlerinde deodorant, çakmak, dezenfektan gibi patlayıcı ve parlayıcı maddeler bulundurulmamalı.

02a4a647-a89d-4bba-986e-e51e2fa9cebd.jpegAyrıca, yaz aylarında araç içini korumak için mümkünse güneşlik kullanılması ve camların birer parmak aralıkla açılması önerildi. Araç kullanmadan önce iç mekânın havalandırılması ve ardından klima sisteminin çalıştırılması tavsiye edildi.

LPG'li araç sahiplerinin düzenli olarak gaz sızıntısını kontrol etmeleri ve yaz aylarında mümkün olduğunca ormanlık alanlara girmemeleri gerektiği belirtildi. Yüksek motor ve egzoz sistemi sıcaklığı nedeniyle yaprakların alevlenebileceği riskine dikkat çekildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.