Araçtaki çiziklerden eser kalmıyor. Sadece 2 malzeme yetiyor

Araçtaki çiziklerden eser kalmıyor. Sadece 2 malzeme yetiyor

Birçok kişinin sorunu olan araçlardaki çizikler bu yöntemler tarih oluyor.

Aracınızdaki çizikleri evde kolayca halledebileceğiniz doğal yöntemlerle tanışın! Zonguldak'ın gündemine oturan bu pratik çözümler, herkesin araçlarını parlatmasını sağlayacak.

Zamanla araçlarınızda oluşan çizikler estetik açıdan rahatsızlık verebilir. Ancak artık bu sorunu çözmek için sanayiye gitmeye gerek yok.

İşte aracınızdaki çizikleri hafifletecek ve parlatıcı etki sağlayacak bazı pratik yöntemler:

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI VE SİRKE KARIŞIMI

Malzemeleri eşit oranlarda karıştırın ve pamuklu bir bezle çiziklerin üzerine uygulayın. Nazikçe ovduktan sonra temiz bir bezle silin. Bu karışım, çiziklerin görünümünü hafifletebilir ve aracınızın boyasını parlatabilir.

samostoyatel-noe-udalenie-carapin-na-bampere-avto-vse-sposoby-2.jpgTOZ KARBONAT VE SU

Karbonatı su ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Mikrofiber bir bez veya yumuşak bir süngerle çiziklerin üzerine uygulayın. Nazikçe ovduktan sonra temiz bir bezle silin. Bu yöntem, yüzeydeki hafif çizikleri gidermeye yardımcı olabilir.

BAL VE ZEYTİNYAĞI

Eşit oranlarda bal ve zeytinyağını karıştırın. Pamuklu bir bezle çiziklerin üzerine uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra fazla karışımı temiz bir bezle silin. Bu karışım, çiziklerin görünümünü yumuşatır ve aracınızın yüzeyini besler.

i-6.webp

MADEN SUYU VE KARBONAT

Karbonatı maden suyu ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Karışımı çiziklerin üzerine uygulayın ve yumuşak bir sünger veya bezle nazikçe ovalayın. Ardından temiz bir bezle karışımı silin. Bu yöntem, hafif çiziklerin görünümünü azaltabilir ve yüzeyi parlatır.

DİYOT

Balmumu bazlı bir pasta cilası

Pasta cila ürününü mikrofiber bir bez veya aplikatör süngerle çiziklerin üzerine uygulayın. Ürünü dairesel hareketlerle iyice yedirin ve talimatlara göre kurumasını bekleyin. Daha sonra temiz bir mikrofiber bezle parlatın. Bu yöntem, çiziklerin görünümünü azaltır ve aracın boyasını korur.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bu doğal yöntemler genellikle yüzeysel ve hafif çizikler için etkilidir. Derin veya büyük çizikler için ise profesyonel bir oto tamircisinden yardım almanız gerekebilir. Uygulama sırasında yüzeye zarar vermemeye dikkat edin ve çok sert malzemeler kullanmaktan kaçının.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.