Arda Güler'e büyük kıyak! Tarihte bir ilk

Arda Güler'e büyük kıyak! Tarihte bir ilk

Geçen sene ÖSYM sınavına giremeyen Arda Güler ve milliler için o ülkeden sınav düzenlenecek.

YKS sınavının sadece Türkiye ve Lefkoşa'da yapılması nedeniyle, daha önce Arda Güler gibi birçok genç oyuncu sınavlara katılamamıştı. Bu mağduriyet, U18 Millî Takım oyuncularının talebiyle giderildi ve genç milliler Zagreb'de YKS sınavına girebilecek.

GENÇ MİLLİLER ZAGREB'DE YKS SINAVINA GİRECEK

ÖSYM, 18 Yaş Altı Futbol Dostluk Turnuvası için Zagreb'de bulunan genç millilerin YKS sınavına girebilmeleri için bu ülkede de sınav yapma kararı aldı.

Bu kapsamda kadroda yer alan 23 futbolcudan, Galatasaray'dan Efe Akman, Halim Ayaz Yükseloğlu, Recep Yalın Dilek ve Eren Paşahan, Fenerbahçe'den Mustafa Emir Akyıldız ve Emirhan Arkutcu, Beşiktaş'tan Emir Yaşar, Bitexen Antalyasporlu Kağan Arıcan, Altınordu'dan Ege Arslan ile EMS Yapı Sivasspor'dan Muhammed Sinan Kaya, Zagreb'de kendileri için hazırlanan özel salonda sınava girecekler.

ARDA GÜLER GEÇEN SENE SINAVA GİREMEMİŞTİ

Turnuvalar ve yurt dışı görevleri, millî vazife üstlenen sporcu adaylarının sınava girmesini zorlaştırabiliyor. Real Madrid’de forma giyen yetenekli futbolcumuz Arda Güler, geçen yıl millî takım maçı nedeniyle üniversite sınavına katılamamıştı. Türkiye A Millî Futbol Takımı’nın Euro 2024 elemeleri çerçevesinde 17 Haziran 2023 tarihinde oynadığı Letonya maçında forma giyen Arda Güler, bu nedenle sınavı kaçırmıştı ve 71 dakika oyunda kalmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.