Asgari ücret zammı şimdiden belli oldu. SGK Uzmanı o rakamın altına düşmeyecek diyerek açıkladı

Asgari ücret zammı şimdiden belli oldu. SGK Uzmanı o rakamın altına düşmeyecek diyerek açıkladı

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, Ocak 2025'te asgari ücrete yapılacak zammı o rakamın altına düşmeyecek diyerek şimdiden açıkladı.

2025 yılına 3,5 ay kala, asgari ücretli çalışanlar Ocak ayında yapılacak zam oranını merak etmeye başladı. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında yıl sonu enflasyon beklentisi %41,5 olarak güncellendi. Emekliler ve memurlar her 6 ayda bir zam alırken, asgari ücret zammı ise yıllık olarak belirleniyor.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, yaptığı açıklamada, OVP’de enflasyonun program süresince tek haneli seviyelere indirilmesinin ve bu seviyede kalıcı hale getirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Yılmaz, "Enflasyon hedeflerine uyumun sağlanarak ücret-fiyat sarmalının engelleneceği ve asgari ücret artışlarının dezenflasyon süreci doğrultusunda belirleneceği öngörülmektedir. Para politikalarında devam eden kararlı duruşla birlikte iç talebin dengeleneceği ve döviz kurundaki istikrarla enflasyon eğiliminin yılın geri kalanında düşüş göstereceği tahmin ediliyor" dedi.

ASGARİ ÜCRET TAHMİNLERİN ALTINA DÜŞMEZ

Yılmaz, asgari ücret için konuşulan rakamların altına inilmesinin beklenmediğini belirtti. "Hükümetin ekonomi politikalarına bakıldığında, dar gelirli ve emeklilerin enflasyona ezdirilmemesi prensibinin sürdürüldüğü görülüyor. Bu doğrultuda, yıl sonu enflasyon hedefinin %41,5 olduğu göz önüne alındığında, asgari ücretin tahmin edilen rakamların altına düşmeyeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

REFAH PAYI GELEBİLİR Mİ?

Yılmaz, refah payı konusunda da açıklamalarda bulunarak, "Bu mümkündür. Aralık ayı başında asgari ücret tespit komisyonu toplanacak. 5 işçi sendikası temsilcisi, 5 işveren sendikası temsilcisi ve 5 Çalışma Bakanlığı yetkilisinden oluşan 15 kişilik bir komisyon bu konuyu değerlendirecek" şeklinde sözlerini noktaladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.