Aspirinin bir faydası daha ortaya çıktı

Aspirinin bir faydası daha ortaya çıktı

Ağrı kesici olarak bilinen aspirinin cilt bakımında da önemli bir yeri var. Oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan aspirinin en bilinen özelliği ağrı kesici olmasıdır.

Aslı Erdoğan / KAMU SON HABER

Aspirinin bir ilaçtan daha fazlası olduğunu biliyor muydunuz? Genellikle başımız ağrıdığında kullanmayı tercih ettiğimiz en etkili ağrı kesicilerden biri olan aspirinin saç bakımı ve cilt bakımında yarattığı mucizeler saymakla bitmiyor. Aspirinin cilde faydaları nelerdir? Aspirin maskesi neye iyi gelir? Hangi cilt tipleri için uygun? Saç dökülmesi için aspirin kullanılır mı? Saç dökülmenizi bir türlü engelleyemiyorsanız çareler tükenmiş değil. Sizlere aspirinin faydaları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliği ile bilinen aspirin, saça ve cilde faydalarıyla kısa sürede etkili sonuçlar yaratabiliyor. Ayrıca aspirinin ateş düşürücü özelliği dışında maske amaçlı kullanıldığı da bilinmektedir.

ASPİRİNİN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

- Siyah noktaların giderilmesini sağlar.
- Akne ve sivilcelerin oluşumuna engel olur.
- Ciltteki yağ oranını dengeler.
- Ciltte enfeksiyonun yayılmasını önler.
- Gözenekleri derinlemesine temizler ve siyah nokta oluşumunu engeller.
- Ciltteki kırışıklıkları ve sarkmaları önler.

2766013-1200x627.jpg

CİLDİ GENÇLEŞTİREN ASPİRİN MASKESİ NE İŞE YARAR?

Aspirin maskesi sivilce izlerini, cilt lekelerini, kırışıklıkları giderme gibi özelliklerle anılıyor. Oldukça etkili bir peeling maskesi olan aspirin maskesi cildi kurutmaz ve nemli kalmasını sağlar.

İşte aspirin ile hazırlayacağınız maske tarifleri:

Limon ve aspirin maskesi
Malzemeler

3 adet aspirin
3 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı: Bir kasede aspirin ve limonu karıştırarak eritin. Aspirin yapışkan kıvama gelince temiz cilde sürülerek 10 dakika boyunca bekletin ve ardından yüzünüzü yıkayın.

Yoğurt, bal ve aspirin maskesi
Malzemeler

5 aspirin
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı bal

Yapılışı: Aspirini ufalayarak bal ve yoğurtla karıştırın. Temiz cilde maskeyi sürün ve yarım saat bekletin. Maske kuruduktan sonra ılık su ile durulayın.

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN ASPİRİN KULLANILIR MI?

Saç dökülmesi dünyadaki en yaygın saç sorunlarından birisidir. Özellikle kadınların saç bakımları hayatlarının vazgeçilmezlerinden biridir. Parlak ve gür saçlara sahip olmak için çok basit evde yapabileceğiniz birçok bakım kürleri mevcut. Bunların başında gelenlerden biride aspirinle yapılan bakım.

1015307-1920x1080.jpg

ASPİRİNİN SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

- Saçları parlaklaştırır.
- Saç rengini korur.
- Saç dökülmesini engeller.
- Kepekleri azaltır.
- Saçtaki kırıkları azaltır.

ASPİRİN İLE YAPILAN SAÇ MASKESİ NE İŞE YARAR?

Saç bakım uzmanları tarafından önerilen aspirinli saç maskesi saç derisindeki gözeneklerin açılmasını sağlıyor, saçların canlı ve parlak görünmesine yardımcı oluyor. Mükemmel bir peeling olan aspirinli saç maskesi saçları derinlemesine temizleyerek saçtaki mantar oluşumunu engelliyor. Saç kuruluğu da iyi gelen aspirinli maske saç diplerini ölü hücrelerden arındırarak kepek oluşumunuda engelliyor.

ASPİRİNLE SAÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?

2 adet aspirini toz haline getirin. Doğal şampuanınızın içerisine ekleyip karıştırın. Duş esnasında saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu yöntem saçtaki kepeklenmeyi giderir. Aspirin ile yapılabilecek diğer yöntem ise 1 bardak ılık suyun içerisine 4 adet aspirini koyun ve erimesini bekleyin. Saçlarınıza masaj yaparak bu karışımı sürün. Bu yöntem saç renginizin sabit kalmasına özellikle de boyalı saçların uzun süre aynı renkte sabit kalmasını sağlayacaktır.

ASPİRİNLE SAÇ DÖKÜLMESİNE SON VERİN

Saç dökülmesini engelleyen aspirinli saç maskesini hazırlamak için 2 adet aspirini toz haline getirin. Ardından toz haline getirdiğiniz aspirinleri kullandığınız şampuanın içine ilave edin. Saç diplerinize aspirinli saç maskesini masaj yaparak sürün. 5 dakika bekleyin ve saçınızı durulayın. Aspirini kepek oluşumunu önlemek için kullandığınızda kepek önleyici şampuan kullanımından da uzak durmanız gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.