Atatürk’ün kullandığı parfüm yıllar sonra ortaya çıktı! Markası şaşırttı

Atatürk’ün kullandığı parfüm yıllar sonra ortaya çıktı! Markası şaşırttı

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün severek kullandığı parfümü ortaya çıktı. Sosyal medyada olay oldu.

Bir sosyal medya kullanıcısı, Atatürk’ün sevdiği ve kullandığı parfümü sosyal medya hesabından paylaşınca binlerce yorum aldı. Parfümün markasını görenler, markanın o parfümünü bulmak için birbiriyle yarıştı. Ancak parfümün halihazırda üretimi bulunmuyor.

gsosn5gxwaexx6b.jpg

ATATÜRK SEVEREK KULLANMIŞ

Geçmişte popüler şekilde kullanılan Soir de Paris markasının mavi şişeli parfümü, Atatürk’ün de kullandığı parfüm olarak ortaya çıktı. Duyanlar, şaşkınlığını gizleyemedi.

Kullanıcının paylaştığı gönderide, parfümün üretiminin bulunmadığı, tedavülde olmadığı da söylendi.

gsosn3exqaaufqz.jpg

“ACABA NASIL KOKUYORDU HEP MERAK ETMİŞTİM”

Sosyal medya kullanıcısı, parfümün adını verirken şu ifadeleri kullandı:

“Üretimi yok. Tedavülden kalkmış. Esansçıya gönderdim ya bunu bulsanız gülçiçek üretir mi diye. Yurtdışında bi kolleksiyonerden buldular. Yapabiliyorlarmış aldılar ve ürettirecekler. Atatürk çok şık bi adamdı. Acaba nasıl kokuyordu hep koklamak istemiştim. O dönemde kadın erkek diye kokular ayrışmıyordu güzel koku güzel kokuydu. Atatürk'ün kullandığı parfümü koklamak nasıl bir his beraber bakarız. Bu da böyle bir amme hizmetimdir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE ÜRETİLMESİ BEKLENİYOR

Birçok kullanıcının Atatürk’ün parfümünü merak edip araştırmasının üzerine paylaşımı yapan sosyal medya kullanıcısı, “Ben bu parfümün Atatürk'e ait olduğunu senelerdir biliyorum. Ama son 4-5 aydır kendi parfümlerimi kendim yapıyorum evde koleksiyon yaptım” diyerek, parfümün yeniden üretilebileceğini de ifade etti.

Sosyal medyada durumu paylaşan bu kullanıcı, “Eğer yapılırsa 25 ml esansla 1 litre eau de cologne yapılır. Ve 25 ml esans da max 200 lira olur. Aşağısı olur yukarısı olmaz. Yani oldukça ucuza mal etmiş de olacağız kendimiz yaptığımız için. Ama tabii bu koku Gülçiçek'in repertuarına girdiğinde bir sürü doldurmacı alıp parfüm yapacaktır” ifadeleriyle durumu anlattı.

twit.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.