Atilla Yeşilada: Çok ciddi düşüşler olacak

Atilla Yeşilada: Çok ciddi düşüşler olacak

Atilla Yeşilada o yatırım araçlarını işaret ederek rekor kıracağını açıkladı.

Pek çok vatandaş elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Döviz, altın, bitcoin, borsa, konut ve otomotiv sektörü yatırım araçları arasında dikkat çekiyor. TL varlıklarındaki değerlenmelerine karşın Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada net konuştu.

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkarmasının sonucunda çoğu yatırım araçlarını etkiledi. Öyle ki dolar 2-3 ay yerinde saymaya devam etti. TL varlıklarında ise değerlenmeler olurken mevduat faizlerinin yüzde 50 seviyelerine gelmesi yatırımcıları yönelmesine neden oldu.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

YEŞİLADA: EBEDİYEN DEĞERLİ KALAMAZ

TL varlıklarındaki değerlenmelere karşın Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada net konuştu. Yeşilada, faizin daha yüksek olması ile TL’nin değerleneceğini söyledi. Yeşilada, TL’nin kalıcı olarak değerli olmayacağının da altını çizdi. Yeşilada, “Bir ülkenin para biriminin kalıcı olarak değerli olması için iş gücünün verimli olması lazım. Bizde o insana doğru dürüst yöneticilik yapmayıp, yanına gerekli makine teçhizatı donanımı vermezseniz üretemiyor. Dolayısıyla Türk Lirası ebediyen değerli kalmaz. En azından gelecek bahara kadar bu sistemi sürdürecekler” dedi.

“25’E DÜŞMESİ ENGELLENİYOR”

Yeşilada, 60 ila 70 milyar dolar dış kaynak gelirse sıkı para politikasının yanına sıkı bütçe politikası ile yabancının karşısına çıkılırsa sıcak paranın gelebileceğini vurguladı. Yeşilada, “Türk lirasının değerli olmasını da fazla engelleyemezsiniz. Şu an anda Merkez Bankası'nın elindeki araçlarla doların 20'ye 25'e düşmesini engelleyebiliyor. Doların Türk lirasına karşı değerini yükseltemezsiniz” ifadelerini kullandı.

dolar-tl.jpg

“ÇOK CİDDİ DÜŞÜŞLER GÖRECEĞİZ”

Son olarak rekor düşüş yaşanacağını açıklayan Yeşilada, otomotiv yatırımcılarını üzecek açıklamada bulundu. Yeşilada, “Türkiye'ye getiren distribütörün ithalatçının bir stok maliyeti var. Kazançtan fedakarlık edip bir an önce oraya yatırdığı parayı geri alacak. O yüzden fiyatlar da çok ciddi düşüşler göreceğiz. Nisan veya mayısta satışlar düştü. Daha yıllık bazda düşmedi, bir de 10 yıllık ortalamanın bayağı üstündeyiz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.