Atilla Yeşilada: Çok para kazandıracak

Atilla Yeşilada: Çok para kazandıracak

Atilla Yeşilada, o yatırım aracını işaret ederek rekoru açıkladı.

Pek çok vatandaş elindeki varlığı katlamak için bazı yatırım araçlarına yöneliyor. Kazanç anlamında BES fonları da dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, o yatırım fonunu işaret ederek çok kazandıracağını açıkladı.

BES FONU NEDİR?

BES fonları, bireysel emeklilik sistemine katılan kişilerin birikimlerini yatırım yapmak için kullanılan fonlar olarak adlandırılır. Bu fonlar, emeklilik şirketleri tarafından yönetilirken katılımcıların adına emeklilik sözleşmesi çerçevesinde tahsil edilen paraları da içeriğinde barındırır.

para-para.jpg

RİSK YÖNETİMİ ÖNEMLİ

BES fonları, yatırım yaptığınız fonun risk profiline bağlı olarak risk teşkil edebilir. Bu noktada yatırım fonuna yatırım yapmak isteyen pek çok vatandaş uzman görüşlerin yorumlarına başvuruyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, çok kazandıran yatırım fonunu açıkladı.

para-3.jpg

YEŞİLADA: MEVDUATI ÜSTÜNDE GETİRİSİ VAR

Yeşilada, çok kısa vadeli faizli enstrümanlardan uzun vadeli devlet tahvillerine ve bu devlet tahvilleri içinde de enflasyon endeksli kağıtların alınabileceğinin altını çizerken, “BES’te çok erken çıkmayacağını 10 sene 20 sene kalacağınızı düşünüyorum. 10 yıl vadeli TÜFEX dedikleri veyahut da 6 yıl vadelileri de var. Enflasyonun üzerinde belli bir miktar risk primi ödeyen tahviller var. Bunlar size mevduatın üstünde bir getiri sağlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ihraç ettiği Euro tahvillerden oluşan sepetlervar bunlara girebilirsiniz. Orada da şu anda bile dolar getirisi yüzde 7 civarında” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.