Atilla Yeşilada: Herkes bunu satıyor rekor düşecek

Atilla Yeşilada: Herkes bunu satıyor rekor düşecek

Atilla Yeşilada, herkesin sattığını belirterek bombayı patlattı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri ise son dönemde faizlerin yüksek olması sebebiyle mevduat faizi oldu. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konuya dair çarpıcı açıklamada bulundu.

dolar-tl.webp

FAİZ DOLARA KARŞIN DAHA DEĞERLİ

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkması ile TL varlıklarına yatırım artmaya başladı. Mevduat faizini yüzde 55 seviyesine gelirken, hem Türk hem de yabancı yatırımcıları cezbediyor. Pek çok yatırımcının dolardan çıkarak mevduata geçtiği ise görüldü.

Dolar TL tarafının 2 ay sonunda 32 TL’den 33 TL’ye çıkması dikkat çekse de pek çok yatırımcının beklentisini karşılayamadı. Bu noktada TL varlıkları kazanç anlamında dolara karşın daha ilgi çekti.

dolar-tl-2.jpg

YEŞİLADA: 20’YE DÜŞER

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, dolar tarafındaki tezi damga vurdu. Yeşilada, “Doların Türk lirasına karşı her gün 10 kuruş 20 kuruş 30 kuruş arttığı bir dönemden hemen hemen hiç artmadığı bir döneme girdik. Bu da insanların içini bir miktar rahatlatıyor. Şu anda Merkez Bankası piyasadan döviz almasa Dolar TL 20'ye düşer. O zaman ihracatçı bağırmaya başlar, herkes dolar satıyor ve yurt dışından dolar geliyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.