Atilla Yeşilada iki yatırım aracına dikkat çekti: Biri yükselecek diğeri düşecek

Atilla Yeşilada iki yatırım aracına dikkat çekti: Biri yükselecek diğeri düşecek

Merkez Bankası, beklendiği gibi faizi yüzde 50’de sabit bıraktı. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, kararın ardından piyasalarda devam eden hareketliliği değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika eylül ayında da yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.

Kararın ardından, düşüş trendine giren dolar kuru da yönünü aşağıya çevirdi. Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde 34,11 TL seviyesinden işlem gören dolar kuru, gün içinde 34,01 TL'ye kadar geriledi.

Güne 2 bin 811 TL'den başlayan gram altın ise Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında 2 bin 829 TL'ye yükseldi. 4 bin 593 TL'den açılış yapan çeyrek altın da gün içinde 4 bin 692 TL seviyesine çıktı. Tam altın ise 18 bin 712 TL olarak işlem gördü.

Piyasalarda hareketlilik sürerken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yeşilada, ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın yeniden seçilmesi durumunda Euro/dolar kuru ve Bitcoin’deki olası hareketlenmelere işaret etti.

atilla-yesilada-hazir-olun-biri-dusecek-digeri-yukselecek-x4gt.webpYeşilada, YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda, şu ifadelere yer verdi:

“EURO/DOLAR’DA SERT DÜŞÜŞ, BİTCOİN’DE İSE YÜKSELME YAŞANABİLİR”

“Donald Trump ve Kamala Harris’in ekonomi politikaları oldukça farklı. Bu da çeşitli piyasaları farklı biçimlerde etkileyebilir. Örneğin, Trump’ın seçilmesi durumunda Euro/dolar paritesinde sert bir düşüş ve Bitcoin’de bir yükselme meydana gelebilir.

Ekonomi tarafında ise, ABD Merkez Bankası’nın (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) eş zamanlı faiz indirimleri dünya ekonomisi ve riskli varlıklar için olumlu bir gelişme olabilir. Fakat, ayrıntılarda dikkatli olmak gerekiyor; Euro, dolar, sterlin ve Japon yeni arasında oynaklık artış gösterebilir.

Borsa tarafında ise, global risk iştahı yükselene kadar hareketlilik sınırlı kalabilir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.