Atilla Yeşilada: Rekor düşüşe hazırlık yapın

Atilla Yeşilada: Rekor düşüşe hazırlık yapın

Atilla Yeşilada, o yatırım aracını işaret ederek rekor düşüşü açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek hedefiyle farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Son günlerde büyük çıkış yakalaya ABD ve Türk borsasında sert satışların gelmesi yatırımcıları panikledi. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, rekor düşüşün ana nedeni açıkladı.

BORSA REKOR KIRDI

Merkez Bankası geçtiğimiz ay politika faizini sabit tutarak yüzde 50’de bırakmıştı. Faizin yüksek olması ve indirimin gelmemesi mevduat faizlerini cezbetse de borsa tarafında da tarihi yükselişler görüldü. Öyle ki borsa 11 bin 172 seviyesini gördü.

dolar-tl-2.jpg

SP 500 DÜŞTÜ, BORSA ETKİLENDİ

Ancak son günlerde jeopolitik gerilim ve S&P 500 tarafında yaşanan düşüşler ekonomik açıdan derinden etkiledi. S&P 500 1 ayda yüzde 3,44 düşüş yaşadı. Bu düşüş ile beraber borsada da düşüş gözlemlendi. Borsa İstanbul 10 bin 473 seviyesine geriledi.

dolar-tl.jpg

YEŞİLADA: DÜŞECEK

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, düşüş sonrası sebeplerini açıklayarak, bundan etkilenecek ülkeleri açıkladı. Yeşilada, “S&P 500 düşüyorsa, dünyanın her yerindeki borsalarda satılacaktır. İkincisi olarak Gelişmiş ülkelere mahsus olduğu, gelişmekte olan ülkelerin, şu ana kadar beceremedikleri ölçüde tedbirler aldığını söylüyor. Bir günde S&P 500 yüzde 3 düşerse İstanbul borsası da düşecektir” şeklinde konuştu.

S&P 500, ABD'deki en büyük 500 şirketin hisse senetlerini içeren bir hisse senedi endeksidir. Yatırımcılar için piyasa performansının göstergesi olarak sıklıkla takip edilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.