Atilla Yeşilada: Rekor yükselecek

Atilla Yeşilada: Rekor yükselecek

Atilla Yeşilada, o yatırım aracını işaret ederek rekor yükselişi açıkladı.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, Bitcoin'in rekor yükselişini ABD seçim senaryosuna bağlarken, Trump'ın seçimleri kazanması durumunda Bitcoin'de önemli bir değer artışı beklediğinin altını çizdi.

Trump'a yönelik suikast girişimi sonrasında Bitcoin'in değeri 57 bin dolardan 65 bine yükseldi. Ayrıca, Trump'ın altcoinlerden biri olan altcoini de 6 dolardan 10 dolara yükseltmesi gözlerden kaçmadı.

BİTCOİNDE SON DURUM?

Son zamanlarda düşüş trendinde olan Bitcoin, şu anda anlık olarak yükseliş trendinde görünüyor. Günlük olarak %0,83 artışla 67 bin 588 dolardan işlem görüyor. Bitcoin'in boğa sezonuna girmesi ve halving dönemine yaklaşmasıyla birlikte yükseliş beklentileri artırıyor.

dolar-tl.jpg

REKOR KIRACAK

Trump’ın başkan seçilmesi halinde hangi menkul kıymetlerin artış yaşayacağını Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada açıkladı. Yeşilada, “Eğer Trump başkan seçilecekse hangi menkul kıymetler daha cazip olabilir. Trump’ın gelmesi ile jeopolitik riskler artacak, o yüzden altın artış gösterebilir. Dolar endeksi yükselmesi ile Türkiye’ye daha az dolar girişi olur. Bu yıl değil ama gelecek yıl Merkez Bankası’nın döviz kurunu kontrol etmesi zorlaşabilir” dedi.

bitcoin.jpg

Kripto işlemlerinin denetimine Trump’ın karşı olmasından dolayı yükseliş hareketini desteklediğini belirten Yeşilada, “Trump gelirse bu baskı azalacak. Bu da bence kriptoları daha geniş bir yatırımcı kitlesine yayılmasına ve fiyatlarının yükselmesine yardımcı olur” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.