Atilla Yeşilada: Resmen rekor kıracak

Atilla Yeşilada: Resmen rekor kıracak

Atilla Yeşilada, o yatırım aracını işaret ederek rekoru açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Jeopolitik risk sebebiyle ons altın 2 bin 421 dolardan 2 bin 457 dolar bandına kadar hareketlilik göstermesi dikkat çekti. Bu noktada yatırımcılar altının geleceğini merak ediyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, o senaryoyu işaret ederek rekoru açıkladı.

SAVAŞ GERİLİMİ ALTINI YÜKSELTTİ

İsrail ile Filistin arasındaki gerilimin büyümesi neticesinde altın tarafında ciddi hareketlilik yaşanıyor. Son zamanlarda döviz tarafına göre çok kazandıran altın, yükselişi dikkat çekiyor. Güvenli liman olarak belirtilen ons altın ocak ayında 2 bin dolar seviyesindeyken 6 aylık periyotta 2 bin 457 zirvesine kadar geldi.

altin-dolar.jpg

FED’İN ŞAHİN KARARI FRENLEDİ

Altın tarafındaki ciddi hareketlilik ise FED tarafındaki faiz kararını bekliyor. Dün FED toplantısında faizin sabit tutulması ve şahin mesaj ile birlikte altın tarafında 10 dolarlık düşüş göstererek 2 bin 442 dolara geldi.

24032016-ceyrek-altin-650.jpg

YEŞİLADA: 3 BİN TL’Yİ GÖRÜR

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, ABD seçimlerini işaret ederek tek koşulunu o olduğunu söyledi. Yeşilada, “Trump seçilirse altın 3 bin TL’yi görür. Onun dışında senaryolarda görmüyor. FED tarafında gelecek bir faiz indiriminde artar. Ancak ben şu anda bir faiz indirimini mümkün görmüyorum. Böyle riskli ortamda altının en çok prim yapan varlık olması gerekirdi” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.