Atilla Yeşilada ve Hakan Kara bombayı patlattı: Çok kazandıracak

Atilla Yeşilada ve Hakan Kara bombayı patlattı: Çok kazandıracak

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ve Hakan Kara çok kazandıracak yatırım aracına ilişkin bomba açıklamada bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar tarafında yaşanan durgunluk sonrası TL varlıklarına yöneliş ise hız kazanmıştı. Bu noktada mevduat faizlerinin yüzde 55 bulması ise dikkat çekti. Politika faizinde bir düşüş yaşanacak mı? çok merak ediliyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ve Hakan Kara X hesabında faiz indirimi konusunda bomba açıklamada bulundu.

65410419a468601a8c509789.jpg

FAİZ İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine kadar çıkarmıştı. Faiz artışı ile beraber dolar kuru yerinde sabit kalırken TL varlıklarında yükseliş görüldü. Mevduat faizi yüzde 50 seviyesine gelmesi ile yatırımcısına 3 aylık dönemde çok kazandırdı.

ABD tarafında faiz indirimleri konuşulurken, Türkiye’de de faiz indirimine gidilecek mi? sorusu da merak ediliyor. Faiz indirimi ile beraber mevduat faiz oranında da düşük beklenirken olması durumunda yatırımcıları olumsuz olarak etkileyeceği tahmin ediliyor.

dolar-tl-2.jpg

KARA VE YEŞİLADA ‘İMKANSIZ’ DEDİ

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ve Hakan Kara, faiz indirimi konusunda net konuştular, Hakan Kara, grafik paylaşarak, "TL'nin bir dönem nasıl sahipsiz bırakıldığını gösteriyor. Son 2,5 yılda TL mevduat yatırımcısının parası %60 oranında erimişken, bir ay reel faiz hafif pozitif oldu diye hemen faiz indirimi tahmini yapmaya başlayanları anlamak cidden mümkün değil” dedi.

Yeşilada ise Kara’nın gönderisini alıntılayarak, “Katılıyorum. Maliye politikasının istikrara hiç katkı yapamadığı bir ortamda, faiz indirimi konuşmak anlamsız” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.