AVM'lerdeki büyük tehlike' Her gün binlerce kişi dokunuyor!

AVM'lerdeki büyük tehlike' Her gün binlerce kişi dokunuyor!

ATM'lerde bulunan el kurutma makineleri hakkında uzman isimden kritik uyarı geldi.

Alışveriş merkezlerinde ve iş yerlerinde kullanılan el kurutma makineleri, temiz ellerimizdeki nemi almak için kullanılıyor gibi görünse de uzmanlara göre bu cihazlar ortamdaki bakteri ve mikropları yayıyor.

Bir araştırma, farklı noktalardaki el kurutma makinelerinden örnekler alarak bakteri kolonilerinin büyümesini inceledi. El kurutma makinesinin altında tutulan jel, bakteri ve mantarla kaplanmıştı.

bathroom-hand-dryers-may-be-blowing-bacteria-and-faeces-all-over-you-study-suggests-136426422451402601-180413113011.jpgATV Haber'de konuşan, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin’e göre, el kurutma makinelerini kullananların ellerinde normal peçeteyi kullananlara göre 60 kat daha fazla bakteri bulunuyor. Ayrıca, bu cihazlar ortamda bulunan bütün mikroorganizmaları ortamdan vakumlayıp elinize veriyor.

Yeni nesil cihazlar olan jet akımla elleri kurutan cihazlar, elleri daha fazla kirletiyor.

Normal peçeteyle kurutmaya göre, el kurutma cihazları ellerinizde 1300 kat daha fazla mikroorganizma bırakıyor. Bu nedenle, ellerinizi 20 saniye yıkamış olsanız bile el kurutma cihazlarını kullandığınızda bakteriler size bulaşabilir.

Peçeteyle kurutma, el kurutma cihazlarına göre daha hijyenik bir kurulama yöntemidir.

Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Eren Eroğlu, bu cihazların filtre sistemlerinin yeterli sıklıkta ve temizlikte temizlenmesi gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.