Avrupa'nın en büyük nükleer santralinde yangın! Açıklamalar ardı ardına geldi

Avrupa'nın en büyük nükleer santralinde yangın! Açıklamalar ardı ardına geldi

Rus işgali altındaki Ukrayna topraklarında yer alan Zaporijya Nükleer Santrali’nde çıkan yangın, iki ülke arasında yeni bir gerilim yarattı.

Rus işgali altındaki Ukrayna topraklarında yer alan Zaporijya Nükleer Santrali’nde çıkan yangın, iki ülke arasında yeni bir gerilim yarattı. Rusya'nın atadığı Zaporijya Bölge Valisi Yevgeni Balitsky, yangından Ukrayna’yı sorumlu tutarak, “Ukrayna’nın Energodar kasabasını bombalaması sonucunda Zaporijya Nükleer Santrali’nin soğutma sisteminde yangın çıktı” dedi. Balitsky, radyasyon seviyesinin normal olduğunu ve santralde patlama tehdidinin bulunmadığını belirtti.

Öte yandan, Ukrayna tarafı bu iddiaları reddetti. Nikopol Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Yevhen Yevtushenko, yangının Zaporijya Nükleer Santrali’nde değil, başka bir bölgede çıktığını savundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise, Rusya’yı nükleer santrali şantaj aracı olarak kullanmakla suçladı ve uluslararası toplumdan acil tepki beklediklerini vurguladı.

Ukrayna basınında yer alan iddialara göre, yangının, Rus güçlerinin nükleer santralin soğutma kulesinde bulunan lastik yığınlarını ateşe vermesi sonucu çıktığı öne sürüldü. Durumun ciddiyeti karşısında, her iki tarafın da birbirini suçlaması, nükleer güvenlik konusundaki endişeleri artırıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.