Ayçiçeği yeni alım fiyatı belirlendi! 1 tonu dudak uçuklatıyor

Ayçiçeği yeni alım fiyatı belirlendi! 1 tonu dudak uçuklatıyor

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK), yağlık ayçiçeği ’ön alım’ fiyatını açıkladı. Ton başına 19 bin lira ödeme yapılacağı belirlendi.

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, ayçiçeğindeki bu fiyatın üreticilere destek sağlamak amacıyla belirlendiğini açıkladı. Erarslan, hasat fiyatların piyasa koşullarına uygun olarak düzenlendiğini vurguladı.

347994.jpg

TON BAŞINA 19 BİN LİRA ÖDENECEK

Erarslan, geçen yıl üreticilere ton başına 12 bin 700 lira ödeme yaptıklarını hatırlatarak, bu sezon KARADENİZBİRLİK Yönetim Kurulu’nun ayçiçeği ön alım fiyatını ton başına 19 bin lira olarak belirlediğini söyledi.

Bu yıl yaşanan kuraklık ve ekim alanlarındaki azalma nedeniyle bölge rekoltesinin yaklaşık yüzde 30 oranında düştüğünü belirten Erarslan, mevcut koşullarda üretici lehine azami çabanın gösterildiğini vurguladı. Hedeflerinin yaklaşık 35 bin ton ürün alımı yapmak olduğunu belirtti.

karadenizbirlik-genel-muduru-erarslan-in-aci-gunu-1030.webp

Erarslan, açıklanan fiyatın sadece bir ön alım fiyatı olduğunun altını çizerek, şunları ekledi:

"KARADENİZBİRLİK, piyasa koşullarına göre fiyat farkı ödemesi yapacaktır. Birlik olarak, üretici lehine piyasayı düzenlemeye devam ediyoruz ve açıkladığımız fiyatla üreticinin güvencesi olmayı sürdürüyoruz. Türkiye’nin yağlı tohum ihtiyacının büyük bir kısmı hâlâ yurt dışından karşılanmakta. Bu durumun düzeltilmesi için ülkemizin yağlı tohum üretim potansiyeli istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde artırılmalıdır. Devlet destekleme primlerinin yükseltilmesi, sulama imkanlarının artırılması ve teşvik edici politikaların devreye alınması gerekmektedir. Yeni ön alım fiyatımızın üreticilerimize ve Türk tarımına hayırlı olmasını diliyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.