Aydemir Akbaş hayatını kaybetti

Aydemir Akbaş hayatını kaybetti

Aydemir Akbaş, uzun süredir mücadele ettiği hastalık sonucu hayata gözlerini yumdu.

Türk sinemasının usta oyuncularından Aydemir Akbaş, uzun süredir mücadele ettiği hastalık sonucu hayatını kaybetti. 88 yaşında aramızdan ayrılan Akbaş'ın vefatı, sevenlerini yasa boğdu.

Bir süredir kanser tedavisi gören Akbaş, son günlerinde rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakımda tedavi altında tutulan sanatçı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Usta oyuncunun vefat haberini menajeri Özgür Aksoy, sosyal medya hesabından duyurdu. Aksoy, "Türk sinemasının koca çınarı, canımız, ustamız, Aydemir abimiz vefat etmiştir. Acımız çok büyük. Allah mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.

Aydemir Akbaş, Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuş, unutulmaz karakterlere hayat vermiştir. Özellikle "Keşanlı Ali Destanı", "Yılanların Öcü" gibi filmlerdeki rolleriyle hafızalara kazınmıştır. Aynı zamanda başarılı bir tiyatro oyuncusu ve senarist olan Akbaş, Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden biri olmuştur.

aydemir-akbas-entube-edildi-mimo.webp

Usta sanatçının vefatı, sevenleri ve meslektaşları tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Başta İbrahim Tatlıses olmak üzere birçok ünlü isim, sosyal medya hesaplarından Akbaş'a olan saygılarını dile getirdi.

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?

Arnavut kökenli Türk sanatçı Aydemir Akbaş, 25 Şubat 1936'da İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra bir süre gazetecilik yaptı. Ancak, sanat dünyasına olan ilgisi onu tiyatroya yönlendirdi. Tiyatro ve sinema kariyerinde birçok başarılı projeye imza atan Akbaş, aynı zamanda Türkiye'nin en deneyimli spor yazarlarından biriydi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.