Aydın'da 143bin den fazla araç denetlendi

Aydın'da 143bin den fazla araç denetlendi

Aydın'da yalnızca Temmuz jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 143 bin 933 aracı kontrol edildi.

Aydın'da Temmuz ayında trafik güvenliğini artırmak amacıyla yapılan denetimlerde, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri toplam 143 bin 933 aracı kontrol etti. Bu kontroller sonucunda 26 bin 575 araca çeşitli işlemler uygulandı.

Ancak trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle Temmuz ayında Aydın’da toplam 914 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalardan 390’ı maddi hasarlı, 518’i yaralamalı ve 6’sı ölümlü olarak kaydedildi. Kazalarda 748 kişi yaralanırken, 6 kişi hayatını kaybetti.

Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınan tedbirlerin artırılarak devam edeceği vurgulandı. Valilik açıklamasında, “Trafik kurallarına uyan ve trafik düzeninin sağlanmasına katkı sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları ve kural ihlali yapanların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmesi önem arz etmektedir” denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.