Ayva tatlısının lezzetini bu malzeme veriyor 'Tadına doyum olmuyor'

Ayva tatlısının lezzetini bu malzeme veriyor 'Tadına doyum olmuyor'

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti ayva tatlısının lezzeti her mutfakta olan o malzemenin aromatik tadı sayesinde oluyor

Türk mutfağının damat çatlatan lezzetlerinden biri olarak ön plana çıkan ayva tatlısının lezzetine boyut atlatacak bu malzemeyi mutlaka tatlılarınız da kullanın.

LİFLİ VE VİTAMİNLİ BİR TATLI

Özel günlerde, davetlerde sıklıkla tercih edilen tatlılardan biri de ayva tatlısı lif bakımından zengin içeriğiyle dikkat çeken bu meyve C vitamini açısından da oldukça zengin, ancak şekerli bir tatlı olduğundan tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekiyor.

Hem pratik hem de lezzetli bu tatlıyı ilk kez deneyecekseniz lezzetini veren bu malzemeyi koymayı sakın unutmayın.

İşte lezzetli bir ayva tatlısının tarifi…

MALZEMELLER

4 adet olgun ayva
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
4-5 adet karanfil (isteğe bağlı)
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (üzeri için)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.