Bahçeli 'Gelsin Meclis’te konuşsun' demişti... Öcalan'ın avukatları harekete geçti

Bahçeli 'Gelsin Meclis’te konuşsun' demişti... Öcalan'ın avukatları harekete geçti

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ‘Abdullah Öcalan’ açıklamaları sonrası teröristbaşının avukatlarının başsavcılık ve cezaevi müdürlüğüne görüşme için başvuruda bulunduğu ileri sürüldü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için kullandığı, "Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" sözleri tartışma yarattı.

Bahçelinin sözleri sonrasında teröristbaşının avukatları da harekete geçti. İddiaya göre; İmralı’da tutuklu bulunan ve 44 aydır haber alınamayan Öcalan'ın avukatları yeni bir başvuruda bulundu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne başvuru yapan avukatların, İmralı'daki diğer müvekkilleri Veysi Aktaş, Hamili Yıldırım ve Ömer Hayri Konar için de görüşme talebinde bulunduğu öne sürüldü.

"ÖCALAN'DAN AÇIKLAMA GELEBİLİR"

Gazeteci İrfan Aktan da Bahçeli'nin Öcalan çıkışı sonrası çarpıcı bir iddiada bulunmuştu. Yarın önemli bir gelişme meydana gelebileceğini kaydeden Aktan, “Birincisi hükümet kanadından bir açıklama gelebilir. İkinci ihtimal Kandil’den bir açıklama gelebilir. Ve bana göre daha muhtemel bir olasılıksa, Öcalan’dan bir açıklama gelebilir” diye konuştu.

KESİNTİSİZ GÖRÜŞ YASAĞI KARARI ALINMIŞTI

2016 Temmuz ayında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) boyunca Öcalan için verilen avukat görüş yasağı, Şubat 2018 tarihine kadar sürdürüldü.

Bu tarihten sonra avukatların görüşme talepleri, 6 aylık sürelerle yasaklanmaya başladı.

Son yasak kararıyla birlikte Abdullah Öcalan'a 8 yılda en az 13 kez 6 aylık avukat görüş yasağı verilmiş oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.