Bahçeli’nin Öcalan çağrısına tepkiler peş peşe geldi! 'Elebaşını meclise sokmak kimsenin haddi değildir'

Bahçeli’nin Öcalan çağrısına tepkiler peş peşe geldi! 'Elebaşını meclise sokmak kimsenin haddi değildir'

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin terörist başı Öcalan hakkında “Gelsin TBMM’de konuşsun” sözleri sonrası siyaset gündemi adeta buz kesti.

MHP Başkanı Devlet Bahçeli, bugün yaptığı konuşmada terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkında 'Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de konuşsun' ifadelerini kullanınca büyük şaşkınlık yarattı. Öte yandan siyasilerden birbiri ardına tepkiler gecikmedi. Bahçeli'ye tepki gösterenler arasında Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş de yer aldı.

‘TBMM’DE KONUŞSUN’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı açıklamalar, Türkiye'de yeni bir tartışmayı başlatacak nitelikte. Bahçeli, konuşmasında PKK elebaşı Abdullah Öcalan için tecridin kaldırılması ve Meclis'te konuşma yapması yönünde dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bahçeli, "Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" şeklindeki sözleriyle, terörle mücadeleye yönelik yeni bir söylem geliştirdi.

GÜNDEM BUZ KESTİ

Bu açıklamanın ardından sosyal medya ve televizyonlarda gündem bir anda değişti. Bahçeli’nin bu sözleri hakkında çok sayıda sosyal medya kullanıcısından ve siyasilerden tepki geldi.

‘ELEBAŞINI MECLİSE SOKMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL’

Tepki gösterenler arasında Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş da vardı. Duyduklarına inanamadığını söyleyen Türkeş, Bahçeli’yi sert bir dille kınadı.

Ayyüce Türkeş, “Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen #DevletBahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA..” ifadelerini kullandı.

ayyuce.webp

"ALLAH BÖYLE SİYASETİ KAHRETSİN"

Ümit Özdağ: Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi.

Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil.

mitozdag.webp

Gazeteci Barış Pehlivan ise “Bahçeli'nin dediğinin onda birini desek, MHP'liler tarafından "vatan haini", "PKK'lı", "terörist" ilan edilirdik. Düşünce ve ifade özgürlüğü ne güzel şey kardeşim :)” şeklinde bir paylaşım gerçekleştirdi.

barispehlivan.webp

CHP’DEN İLK TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Devlet Bahçeli'nin "Öcalan gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun" açıklamasına tepki göstererek, "Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor. Biz açıklayalım. Geçen hafta tecrit kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis'te DEM grubunda konuşsun diyerek Öcalan için af çıkarılsın demiştir. Bunun af olmadan diğer türlüsü imkansızdır. Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir.” dedi.

Levent Gültekin: Bahçeli Öcalan’ı Meclis’e davet etti, çok ilginç!

Murat Ağırel: Devlet Bahçeli "Öcalan gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun" mu dedi?

‘MİLLET DE TARİH DE BUNU AFFETMEZ’

Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir.

Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.