Bahçeli'nin Öcalan çıkışı ardından siyasette taş yerinden oynadı: 5 parti yeni ittifak kuruyor

Bahçeli'nin Öcalan çıkışı ardından siyasette taş yerinden oynadı: 5 parti yeni ittifak kuruyor

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik çağrılar ve yeni anayasa tartışmaları sürerken, beş siyasi partinin "Milliyetçi Çatı" etrafında yeni bir ittifak kurma hazırlıkları gündeme geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan'ı Meclis’te konuşmaya davet etmesi büyük tepkilere yol açtı.

Bahçeli'nin çıkışı sonrasında, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Cumhuriyetçileri ve Milliyetçileri birleşmeye davet ediyorum" diyerek bir çağrıda bulundu.

İYİ Parti'den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, CHP'li Bolu Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcan ve diğer parti liderleriyle birlikte paylaşılan bir fotoğraf sosyal medyada "Cumhuriyetçiler, Milliyetçiler birleşin" notuyla dikkat çekti.

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, katıldığı televizyon programında “Milliyetçi Çatı İttifakı” hakkında, "Böyle bir talep geliyor, yerel seçim döneminden bu yana üçüncü bir ittifak bloğu üzerinde çalışıyoruz" dedi. Ayrıca, anayasa değişikliğine karşı bir güç birliği oluşturma amaçlarının da olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.