Bakan Akar Suriye meselesi hakkında konuştu: "Rahat olsunlar"

Bakan Akar Suriye meselesi hakkında konuştu: "Rahat olsunlar"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türkiye-Suriye ilişkilerine yönelik soruları cevapladı. Bakan Akar Suriyelileri zora sokacak bir karar almayacaklarını ve rahat olmaları gerektiğini söyledi. 

Arif Aydın Kaplan / KAMU SON HABER 

Hulusi Akar Türkiye-Rusya-İran-Suriye arasında  dörtlü toplantının yarın yapılmasının planlandığını söyledi. 28 Aralık''ta Türkiye-İran-Rusya görüşmesi ile başlayan süreçte toplantıların sürdürülmesine yönelik ortak mutabıka varıldığını belirten Akar, Suriyeliler hakkında konuştu. Savunma Bakanı Akar, ilave göçü arzulamadıklarını, şartlar uygun olduğunda Suriyelilerin güvenli bir şekilde geri dönmelerini sağlayacaklarını dile getirdi. 

Konuşmasının devamında Suriyelilerin rahat olması gerektiğini ve bu konuda net bir politika izlediklerini aktaran Akar şöyle devam etti: "Bunların yanı sıra ister Türkiye''de ister Suriye''de olsun bizim birlikte olduğumuz Suriyeli kardeşlerimiz var. Onları zora sokacak herhangi bir durum veya böyle bir karar almamız asla söz konusu değil. Rahat, müsterih olsunlar. Bu tutumumuz herkes tarafından bilinmeli ve buna göre davranılmalı. Bu konuda son derece net bir politika izliyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.