Bakan Kurum duyurdu: İlk ihale 22 Şubat'ta başlıyor! Bir dönem bitiyor

Bakan Kurum duyurdu: İlk ihale 22 Şubat'ta başlıyor! Bir dönem bitiyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli hasar gören 11 ildeki deprem bölgelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 deprem 11 ilde büyük hasarlara yol açtı.

Deprem bölgelerinde enkaz taşıma ve yıkım çalışmaları devam ediyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerine ilişkin geçilecek olan yeni şehir sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan illerde bina yapımı için ilk ihalenin 22 Şubat’ta yapılacağını duyurdu. Bakan Kurum, “Altı dükkan, üstü daire dönemi kapanıyor. Mart ayında ilk temeller atılacak. Yeni konutlar 3-4 katlı olacak” açıklamasında bulundu.

Sabah Gazete Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu’na konuşan Kurum, “İlk etapta 200-250 bin konutun inşaatına başlanacak. Yerel doku da gözetilerek bina tasarımı ve yeni kent planı yapılacak Zemin etüdü en hassas olunan konu, vatandaşımız müsterih olsun Eski kent merkezlerinde zemin etüdlerine göre imar kısıtı düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Kurum ayrıca şunları söyledi:

“Tek katlı ve yatay mimaride dükkânlar açılmasını planlıyoruz. Arsa karşılığı takas veya yeni yapılan konutlardan teklif edeceğiz.”


 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.