Bakan Murat Kurum İstanbul'da 50 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi

Bakan Murat Kurum İstanbul'da 50 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İstanbul Ataşehir'de açılacak olan finans merkezinde 50 bin kişinin istihdam edileceğini duyurdu. 

Çetin Özkal / KAMU SON HABER 

Bakan Murat Kurum katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, milli gelirin yüzde 50''sini oluşturan İstanbul''da nüfusu arttırmadan istihdam fırsatlarının yaratılmaya devam ettiğini söyledi. 

Murat Kurum, bu ay içerisinde Ataşehir''de finans merkezinin açılacağını ve bu merkezde 50 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti. İstanbul''u istihdamın yoğun olduğu bir şehir haline getirileceğinin altını çizen Kurum şunları söyledi:

"Ülkemizin milli güvenlik, istikbal, istiklal meselesidir İstanbul. Milli gelirimizin neredeyse yüzde 50''sini, dış ticaretimizin yüzde 58''ini İstanbul''dan alıyoruz. İlave bir nüfus getirmemeliyiz. Hizmet ve finansın, kültür ve sanatın şehri hale getirmek zorundayız. Kısmi sanayi de olacak ama bacalı sanayi değil teknolojik. ARGE, üniversitelerimizin olduğu yer. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızla bu ay içerisinde Ataşehir''de İstanbul Finans Merkezi’ni açacağız. 2,5 milyon metre kare alanı var. 50 bin kişi istihdam edilecek. Buradaki arkadaşlarımız istihdam olacak. İstanbul şu an finans merkezi konumunda belli başlı alanda zaten hizmet veriyor. Ama burada ayrıcalıklar olacak. Muafiyetler olacak. Hizmet sektörünün yoğun yaşandığı, üretimin, istihdamın yoğun olduğu bir şehir haline getireceğiz." 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.