Bakan Özer en çok atama yapılacak bölgeyi açıkladı

Bakan Özer en çok atama yapılacak bölgeyi açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin öğretmen ataması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özer, öğretmen atamasında ağırlığın deprem bölgesine verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın 45 bin öğretmen ataması açıklamasında sonra adayların en çok hangi bölgeye atanacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Mahmut Özer şunları söyledi: 

"Buradaki eğitim öğretimin normalleşmesiyle ilgili geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız son yılların tek seferde en yüksek öğretmen ataması müjdesini verdi. 45 bin öğretmen ataması deprem bölgesi ağırlıklı yapılacak. Süreci başlattık. İnşallah, bu öğretmenlerin de büyük bir kısmını öğretmen ihtiyaçlarımızı karşılamak, burayı tekrar ayağa kaldırmak için değerlendireceğiz.''''

Özer deprem bölgesinden sonra İstanbul iline de ağırlık verileceğini kaydetti. Bunun yanı sıra doğu bölgelerinin de tercih listesinde yer alması bekleniyor. 

En çok açık İstanbul ilinde. Sonrasında ise Şanlıurfa, Şırnak ve Diyarbakır illeri geliyor. İl atama tercihleri 2 - 6 Mayıs tarihleri arasında yapılacak

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.