Bakan Yerlikaya'dan 'çöp poşetli sevke soruşturma' açıklaması: Alçakça bir yalandır

Bakan Yerlikaya'dan 'çöp poşetli sevke soruşturma' açıklaması: Alçakça bir yalandır

Ümraniye'de 27 yaşındaki polisi şehit eden katil Yunus Emre Geçti'ye çöp poşeti giydirmeye soruşturma açıldı.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde dün akşam saatlerinde gerçekleşen olayda İlçe Emniyet Müdürlüğü, tarafından ‘Motosiklet hırsızlığı’ suçundan yakalanmasının ardından karakoldan kaçan şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatılmıştı.

Hakkında arama kararı bulunan ve 26 suç kaydı olan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, Ihlamurkuyu’da kendisini yakalamak isteyen polislere direndi. Çıkan arbedede, polis memurunun silahını alarak etrafa ve polis memurlarına ateş açtı. Olayda 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz yaşamını yitirdi.

aw293293-02.jpg

ÇÖP POŞETİ GİYDİLEREK ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Olay sonrasında Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan şüpheli, 2 kadın polis eşliğinde üzerine çöp poşeti geçirilmiş halde Emniyet Müdürlüğü binasından çıkarıldı.

Kadın polisler, şüpheliyi Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin hayvanları taşımak için kullandığı araca bindirdi.

aw293293-01-001.jpg

SORUŞTURMA AÇILDI

Polis cinayeti şüphelisi çöp poşeti giydirilmesinin ardından Sözcü Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma açtığını duyurdu.

Öztürk'ün aktardığı bilgiye göre, “Kamu görevlilerinin, suç makinası haline gelen insanlar tarafından şehit edilmesi toplum tarafından büyük tepki gördü. İçişleri yetkilileri ile konuştum. 'İnfial halindeyiz' dediler. Güvenlik birimlerinin öfke patlaması yaşadıklarını düşünüyorlar. 'Türkiye her şeyden önce hukuk devletidir. Soruşturma açıldı. Bir polis başmüfettişi bir de mülkiye başmüfettişi görevlendirildi' dediler” diye konuştu.

aw293293-05.jpg

BAKAN YERLİKAYA: ALÇAKÇA BİR YALANDIR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis katiline çöp poşeti giydirilmesine soruşturma açıldığı yönündeki habeleri yalanladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar ALÇAKÇA BİR YALANDIR

Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir SORUŞTURMA AÇILMAMIŞTIR

Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.