Bakanlık yeni listeyi açıkladı. Peynir ve tereyağları ifşa edildi

Bakanlık yeni listeyi açıkladı. Peynir ve tereyağları ifşa edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, 17 Ekim tarihinde bir liste yayımladı. Liste ile sağlığı tehdit edebilecek tereyağı ve peynirleri kamuoyuna duyurdu.

17 Ekim 2024 tarihinde yayımlanan liste, süt ve süt ürünlerinde yapılan kontrollerin sonucunda ortaya çıkan uygunsuzlukları içeriyor. Bakanlık, denetimlerin artarak devam edeceğini ve halk sağlığını tehlikeye sokabilecek tüm gıda ürünlerini düzenli olarak kamuoyuna duyurmaya devam edeceğini açıkladı.

Bakanlık, peynir ve tereyağı ürünlerinde natamisin tespiti nedeniyle uygunsuz bulunan markalar ve ürünler açıkça belirtildi. Bu firmalar ve ürünler, bakanlığın resmi web sitesinde detaylı olarak paylaşıldı.

Natamisin, süt ve süt ürünlerinde küf ve maya oluşumunu engellemek için kullanılan bir katkı maddesi olduğu biliniyor. Ancak, bu maddenin aşırı kullanımı ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Aşırı natamisin tüketiminin kusma, ishal ve alerjik reaksiyonlar gibi çeşitli sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtildi.

TÜKETİCİYE UYARI

Tüketicilerin, satın aldıkları ürünlerin güvenli olup olmadığını kontrol etmeleri ve özellikle natamisin içeren ürünlerde dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Bakanlık, natamisin içeren ürünlerin aşırı tüketilmemesi konusunda kişileri uyardı ve sağlıklı beslenme konusunda bilinçli tercihler yapılmasının önemine dikkat çekti.

İÇİNDE NATAMİSİN BULUNAN PEYNİR LİSTESİ1089370306-0-0-0-0-600x0-80-0-0-575d05bc92cae6f14116e740eb898336-png.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.