Bakanlık'tan et ve süt fiyatları ile ilgili açıklama

Bakanlık'tan et ve süt fiyatları ile ilgili açıklama

Bakan Vahit Kirişçi, gazetecilerin et ve süt fiyatlarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, gazetecilerin et ve süt fiyatlarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Fiyatlarda spekülatif hareket gözlemlediklerini belirten Kirişçi, "Spekülatif hareket gözlemlediğimizin altını çizmek istiyorum. Ne etimizde ne sütümüzde eksiğimiz gediğimiz yok, gerekirse de gerekli tedbirler alınır" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Bakanlığının 2022 yılı faaliyetlerini değerlendiren Bakan Kirişci, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Kirişci, şunları ifade etti:

ZİNCİR MARKETLERDEKİ FİYATLARA İLİŞKİN KONUŞTU

Ticaret Bakanlığı ile eş güdüm içinde çalışıyoruz. Velev ki ‘a’ ürününün anormal derecede içeride fiyatları yükseldi, burada da işin kontrolünü sağlamak adına ihracat yasaklarını getirerek bunu da dengelemeye çalışıyoruz. Gıda arz güvenliği ile ilgili Gıda Arz Güvenliği Daire Başkanlığı''nı kurduk. Bu daire başkanlığı sayesinde yurt içinde ve dışında tüm ürünlere ilişkin arzları takip ediyoruz. 8 ülkede 9 tarım müşavirimiz var. Onlara sadece bulunduğunuz ülkeleri değil komşu ülke ve civar ülkeleri de mutlaka mercek altına alın diyoruz.

Kimileri "indirim" dedi, kimileri fiyat sabitledi: Hangi zincir market ne yaptı?

ET VE SÜT FİYATLARI

Spekülatif hareket gözlemlediğimizin altını çizmek istiyorum. Ne etimizde ne sütümüzde eksiğimiz gediğimiz yok, gerekirse de gerekli tedbirler alınır. Üreticimizi mağdur etmedik etmeyiz.  Piyasadaki fiyat artışı konusunda bağımsız olarak tedbiren kasaplık hayvan tedariki bağlantılarının da yapıldığını belirtmek istiyorum.

"DESTEKLER 250 BİN LİRAYA ÇIKARILACAK"

Önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı''na 6 bine yakın yeni personel alımı yapılacak. Genç çiftçilere yönelik Uzman Eller Projesiyle verilen destekler 100 bin liradan 250 bin liraya çıkarılacak. 

 İSTANBUL''UN 3,5 AYLIK SU REZERVİ KALDI

Yağışların düzensizliğine dikkat çeken Bakan Kirişci, şunları kaydetti;

Antalya Kumluca’da 90 günde yağması gereken yağış 1 günde yağdı. İstanbul’da barajların doluluk oranı yüzde 33,3. Hiç su gelmemesi halinde İstanbul’un 3,5 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervi bulunuyor. Barajlara su gelmemesi halinde Ankaralıların tüm içme suyu talebini 6 aydan daha fazla karşılayacak kapasitesi var. İzmir''de ise barajların su kapasitesi ihtiyacı 7 aydan fazla karşılayabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.