Bakanlıktan kaşarlı pide ve baklava düzenlemesi: Artık zorunlu olacak

Bakanlıktan kaşarlı pide ve baklava düzenlemesi: Artık zorunlu olacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicinin doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla gıda etiketlerinde yeni bir döneme geçti. Bundan böyle Antep fıstığı yer almayan ürünlerde "fıstıklı baklava" ve içeriğinde kaşar peyniri bulunmayan ürünlerde "kaşarlı" ifadesi kullanılamayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicinin doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla gıda etiketlerinde yeni bir döneme geçti. Bakanlık, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzunda kapsamlı değişikliklere imza attı. Yeni düzenlemeyle birlikte içeriğinde kaşar peyniri bulunmayan ürünlerde "kaşarlı" ifadesi kullanılamayacak.

PEYNİR TÜRÜNE GÖRE TANIMLAMAK ZORUNLU OLDU

Söz konusu düzenlemeyle birlikte pide, tost, sandviç gibi ürünler, içeriğindeki peynir türüne göre açık şekilde tanımlanmak zorunda olacak. Örneğin; artık "kaşarlı tost" ifadesi yalnızca kaşar peyniri içeren ürünler için geçerli olacak, eritme peynirle hazırlanmış ürünler “eritme peynirli tost” şeklinde etiketlenecek.

BAKLAVAYA ‘FISTIK’ DÜZENLEMESİ

Yeni uygulamaya göre, içeriğinde Antep fıstığı yerine yer fıstığı kullanılan baklavalar, artık “fıstıklı baklava” ismiyle satılamayacak.

Bu tür ürünler için “yer fıstıklı baklava” ibaresinin kullanılması zorunlu olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.