Bakanlıktan 'kaşarlı pide' ve 'fıstıklı baklava' kararı!

Bakanlıktan 'kaşarlı pide' ve 'fıstıklı baklava' kararı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, eritme peynir kullanılan pide ve sandviç bazlı ürünlerde isimlendirme değişikliğine gitti. Tatlı yapımında kullanılan ürünlerle ilgili de alınan kararla artık içinde kullanılan malzemenin net adı yazılarak satılma şartı getirildi.

Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzu’nda yapılan değişiklikle, tüketiciyi yanıltıcı ifadelerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Buna göre;

- Eritme peynir kullanılan pideler ve sandviçler, artık "eritme peynirli pide" veya "eritme peynirli sandviç" olarak adlandırılacak.

- Yer fıstığı ile üretilen baklavalar, artık "fıstıklı baklava" yerine "yer fıstıklı baklava" olarak etiketlenecek.

TÜKETİCİ BİLGİLENDİRME VE ŞEFFAFLIK

Bakanlık, bu adımla tüketicilerin yanıltıcı pazarlama yöntemleriyle karşılaşmasını önlemeyi ve gıda etiketlerinde şeffaflığı artırmayı hedefliyor.

Bu yeni düzenleme, gıda sektöründe daha doğru bilgilendirme sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tüketiciler, artık satın aldıkları ürünlerin içeriğini daha net bir şekilde görebilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.