Balık severlere büyük şok! Tezgahlara düştüğü fiyata inanamadılar

Balık severlere büyük şok! Tezgahlara düştüğü fiyata inanamadılar

Balık tezgahları doldu taştı; ancak dev zam geldi. Hamsi, çipura ve diğer birçok balığın fiyatı ciddi oranda arttı. Bazı türler yüzde 150 zammı gördü.

Yeni sezonun başlamasıyla birlikte balık tezgahları çeşit çeşit balıkla dolup taşarken, hamsi ve çipura gibi bazı balıkların fiyatları büyük bir artış gösterdi. Bazı balık türlerinde fiyat artışları yüzde 150'yi aşıyor, bu durum ise tüketicileri şaşırtıyor.

Hamsi, lüfer, çipura ve pek çok balık zamlandı. Balık severler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Geçen yıl Eylül ayında kilogramı 45,83 TL olan hamsinin fiyatı, bu yıl yüzde 154,6’lık bir artışla 116 TL'ye yükseldi. Hamsideki bu büyük fiyat artışı, balık severlerin bütçelerini zorlamasına neden oldu.

i-001.webp

ZAMLAR BALIK TÜRÜNE GÖRE DEĞİŞİYOR

Çipura fiyatları da önemli bir artış yaşadı. Geçen yıl kilogramı 300 TL olan çipura, bu yıl yüzde 66,7’lik bir artışla 500 TL'ye çıktı. İstanbul balık halinde ise çipuranın kilogramı 700 TL'ye kadar çıktı.

Lüfer fiyatları yüzde 55.5 zamlandı. Geçen sene kilosu 450 TL olan lüfer, bu yıl tezgahlara 700 TL’den giriş yaptı.

PALAMUT HER ŞEHİRDE FARKLI FİYATTA

Palamut fiyatları şehirler arasında farklılık gösterse de genel olarak daha uygun seviyelerde kalıyor. Böylece balık tüketmek isteyen aileler çoğunlukla palamut tüketmeyi tercih edebiliyor. Kilogramı 100 TL olan palamudun tezgâh fiyatı, gramaj ve boy farkına bağlı olarak 50-100 TL arasında değişiyor.

Zargana fiyatları ise yüzde 20 artarak 120 TL'ye çıktı. Levrek fiyatı 800 TL'de sabit kalırken, kalkan balığının fiyatı 700 TL civarında seyrediyor.

230220142102414268048-2.webp

İSTANBUL’DA BALIK FİYATLARI UÇTU

İstanbul'da balık fiyatları daha da yüksek seviyelere çıktı. Balık yemek isteyenler iki kere düşünmeye başladı. Hamsinin kilogramı 160 TL'ye, levrek 1.250 TL'ye ve çipura ise 700 TL'ye kadar yükseldi. Bu fiyat artışları, balık severleri endişelendirmeye başlamış durumda.

Denizlerde bolluk yaşanmasına rağmen, balık fiyatlarındaki bu büyük artış hem tüketiciler hem de balıkçılar için endişe verici bir durum oluşturuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.