Balıkçıların oltasına camgöz köpekbalığı takıldı

Balıkçıların oltasına camgöz köpekbalığı takıldı

Su samuru ve yunusun ardından köpekbalığı da Samsun karasularında görüldü.

Samsun’da balığa çıkan balıkçıların oltalarına camgöz köpekbalığı denk geldi. Balıkçılar, yaklaşık 50 cm uzunluğundaki yavru köpekbalığını tekrar Karadeniz’e bıraktı.
Daha önce su samuru, yunus gibi canlıların görüldüğü Samsun’da şimdi de oltaya camgöz köpekbalığı takıldı.

Çipura, kırlangıç, kötek, lüfer, istavrit, kefal, barbun, mezgit, çinakop, zargana ve mırmır gibi balıkları avlayan Samsunlu balıkçıların kancasına bazen enteresan canlılar da takılabiliyor. Samsun Olta Avcıları adlı sosyal medya grubunda yakaladıkları ve gözlemledikleri balıkları paylaşan balık sevdalıları son olarak oltalarına takılan köpekbalığını paylaştı.

aw065305-02.jpg

ZARAR VERMEDİLER, SERBEST BIRAKTILAR
Atakum Körfez Marina açıklarında balıkçıların oltasına takılan camgöz köpekbalığının 50 santim uzunluğunda olduğu görüldü.

Köpekbalığını takıldığı oltadan kurtaran balıkçılar fotoğraf çektikten sonra balığı tekrar Karadeniz’e bıraktı.
Köpekbalığının görüntüsünün paylaşıldığı grupta ayrıca balık avlayan su samuru, yunus, kırlangıç, mavi yengeç ve mürekkep balığı gibi Karadeniz’de çok az rastlanılan canlıların Samsun’daki görüntüleri paylaşılıyor.

CAMGÖZ KÖPEKBALIĞI NEDİR?
Karadeniz’de görülen camgöz köpekbalıkları 2 metre uzunluğuna kadar büyüyebilen balıklardandır. İnsanlara saldırmadığı bilinen balığın diplerde gezen kırlangıç balıklarıyla beslendiği düşünülürken, balıkçıların oltalarına nadiren takıldığı görülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.