Balık tüketimi içerdiği vitaminler sayesinde balık tüketmek vücudunuz için oldukça faydalıdır. Uzmanlar balık seçimini yaparken mutlaka güvendiğiniz bir yerden almanız gerektiğinin altını çizmektedir çünkü balıklar uygun koşullarda saklanmadığında ette oluşan bakteri vücuda zarar vermektedir. Saklama koşullarına ve tüketimine dikkat edilmeyen balıklar zehirlenmeye sebep olabilir.
BU YÖNTEMİ MUTLAKA DENEYİN
Hamsi boyut olarak küçük bir balık olduğu için pişirirken uygun yöntemi seçmek önem arz ediyor özellikle hamsi gibi küçük boyuttaki balıkları yağda pişirmek balığın içerisine daha fazla yağ hapsederek daha yağlı olmasına sebep olabiliyor bu durumda balığın tadı daha yavan olabiliyor.
NASIL PİŞİRİLİR?
Karadeniz'in Gözde lezzeti hamsi pişirmek için tadını ve besleyici özelliğini koruduğu gerekçesiyle balıkçılar buğulama yöntemini sıklıkla tercih ediyor.
Bu yöntemle hem lezzeti içerisinde kalıyor hem de tazeliğini daha uzun süre koruyor ve çıtır çıtır oluyor