Balıkesir'de çöplük alanda yangın

Balıkesir'de çöplük alanda yangın

Ayvalık ilçesindeki eski çöplük alanında bugün öğle saatlerinde başlayan yangın, hızla yayılarak bölgeyi tehdit etmeye başladı.

Küçükköy Mahallesi'nde bulunan eski çöplük alanında saat 12.30 sularında çıkan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ormana yakın alanda yükselen dumanları fark eden vatandaşlar, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 2 helikopter, 5 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, toplamda 60 personel ile Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi.

Yangın, bölgede 6 gün önce de benzer bir şekilde çıkmış ve ormanlık alana sıçramıştı. O zaman da 8 saat süren yoğun müdahale sonucunda kontrol altına alınabilmişti. Bugün çıkan yangının da hızla büyümesi üzerine ekipler, havadan ve karadan koordineli bir şekilde müdahale ederek yangının yayılmasını engellemeye çalışıyor.

Olay yerindeki ekiplerin yoğun çabalarıyla yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürerken, yangının çıkış nedeniyle ilgili detaylı bir inceleme başlatıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.