Kış aylarının vazgeçilmezi olan ve hastalıklara özellikle boğaz ağrılarında insanları en çok tükettiği karışımlardan biri olan ballı sütün birçok faydası bulunuyor.
Ayrıca ballı sütün cilt ve saç sağlığını iyileştirirken, sinirim, uyku düzensizliğine, dayanıklılığıza ve kemiklerin güçlenmesine büyük destek veriyor. Ballı sütün faydaları arasında, stres, uykusuzluk gibi modern rahatsızlıkları azalttığı biliniyor.
Diyetisyen Elif Akçeken, mevsim değişikliklerinde ve kışın bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için vitamin ve mineral açısından zengin gıdaların önemini vurgularken ballı sütün hazırlarken nelere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
BALI SAKIN BÖYLE TÜKETMEYİN
Mevsim değişikliklerinde ve kışın bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineral açısından zengin gıdaların önemi büyük olduğunu belirten Diyetisyen Akçeken, öksürük, boğaz şişkinliği gibi problemlerde ilk başvurulardan birinin de ballı süt olduğunu vurguladı.
Ancak, bazı yanlış uygulamalarla ballı sütü zararlı hale getirildiğini söyleyen Elif Akçeken, balın çok yüksek sıcaklıkta kaynatılmasının zararlı olduğunu, içindeki doğal enzimler, vitaminler ve diğer etken maddelerin hasar görüp balın faydalarını yok ettiğini söyledi.
BİR UYARI DA DAHA BULUNDU
Akçeken, sıcaklığın 80 derecenin altına indiğinde balı eklemenin daha doğru olduğunu söylerken, bir uyarıda daha bulundu.
Herkesin vücudunun farklı olduğunu ve bitkisel takviyelerin etkisinin kişiden kişiye değiştiğini belirten Akçeken, herhangi bir bitkisel takviye kullanmadan önce, özellikle hamile veya emzirme aşamasında olanların ya da başka bir sağlık sorunu olanların bir doktora danışması gerektiğini dile getirdi.