Banka müşterilerine hayati uyarı: Hesabınız bu saatlerde boşaltılabilir

Banka müşterilerine hayati uyarı: Hesabınız bu saatlerde boşaltılabilir

Akbank'ta bazı müşterilerin hesaplarından izinsiz para çekildiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Gece saatlerinde Akbank müşterilerinin hesaplarından şifresiz para çekimi yapıldığı iddiası, bankanın tüm müşterilerinde tedirginlik yarattı.

GECE 02.00 İLA 05.00 SAATLERİNE DİKKAT

Adli Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat, “Dolandırıcılar, herkes derin uykudayken devreye giriyor. Gece saat 02.00 ila 05.00 arasında sizin adınıza kredi çekip, havale yaparak hesapları boşaltıyorlar. Bankalar, bu tür dolandırıcılığa karşı yapay zeka uygulamalarını kullanmalı. Gece saatlerinde hiçbir işlem yapmamış bir kullanıcı adına havale gerçekleştirmek ya da kredi çekme işlemini şüpheli işlem olarak nitelendirip hesaba bloke koymalı" diye konuştu.

“CEBİNİZE GELEN KOD…”

Dolandırıcıların ünlü bankaların sitelerini birebir kopyaladığını ve kullanıcıların bu sitelere girerek bilgilerini dolandırıcılara kaptırdığını anlatan Kırık, "Dolandırıcılar, vatandaşların bilgilerini ele geçirip büyük bir dolandırıcılık faaliyeti yürütüyorlar. Cebinize gelen kod aracılığıyla tüm işlemleri gerçekleştiriyorlar. 3 boyutlu ödeme kodunu onlara vermenizle birlikte sizin adınıza para çekiminden kredi almaya kadar birçok işlemi yapabiliyorlar" diye konuştu.

“KORSAN MAÇ SİTELERİNDEN YÜKLENMİŞ OLABİLİR”

Prof. Dr. Kırık, vatandaşların güvenli sitelere girmesi gerektiğini ve cihazlarına mutlaka antivirüs yazılımı yüklemeleri gerektiğini belirtti. Kırık, "Korsan maç sitelerinden veya indirdiğiniz uygulamalardan casus yazılım yüklenmiş olabilir. Herkes derin uykuya daldığında siber dolandırıcılar devreye giriyor. Gece 02.00 ila 05.00 arasında siber suçların en yoğun işlendiği zaman diliminde sizin adınıza kredi çekip, havale yaparak hesapları boşaltıyorlar” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.