Barbunyadaki kabuklanma ve hazımsızlık sorununu çözen 3 yöntem

Barbunyadaki kabuklanma ve hazımsızlık sorununu çözen 3 yöntem

Birçok kişinin severek tükettiği barbunyanın kabuklanma ve mide problemleri bu yöntemlerle çözülüyor.

Genellikle yaz aylarında zeytinyağlı hali, kış aylarında da yemeği tüketilir. Ancak mercimek, nohut, kuru fasulye gibi baklagillerin kabuklanma ve gaz sorunu göz ardı edilemez bir gerçek. Aynı problem bir diğer bakliyat barbunyada da var.

1585164086681.jpeg

Mide problemi yaşayanlara önerilmeyen barbunya, aynı zamanda kabuklanma sorunuyla da zaman zaman sinir bozucu bir hal alabiliyor. Ustayemektarifleri.com sitesinde paylaşılan bilgilere göre kabuklanma ve mide problemleri sorunlarına karşı sunulan çözümler şu şekildedir;

b4fe49133e27821576cbd9adb645ec53.jpgKARBONAT VE SU

Kuru fasulyeye karbonat eklemek çok sık kullanılan yöntemlerden biri. Karbonat fasulyelerin daha çabuk yumuşamasını ve dolayısıyla yemeğinizin daha hızlı pişmesini sağlarken fasulyenin saldığı gazı da yok edebiliyor.

Fasulyenizi yıkayın ve bir gece önceden bol suya koyun ve bekletin. Fasulyeyi kabuk atmaması için mutlaka soğuk suyla ıslayın. Ertesi gün fasulyenin suyunu dökün.

contentphoto486-18740566665fe1f99223900.jpg

FASULYEDEKİ GAZ SORUNUNU KİMYON ÇÖZÜYOR

Barbunya yemeği yaparken tencereye 1 çay kaşığının ucu ile kimyon eklediğiniz takdirde mide problemlerine ve hazımsızlık sorunlarına çözüm üretebilirsiniz. Bilimsel araştırmalar göstermiştir ki kimyon baklagillerin oluşturduğu hazımsızlık sorununa iyi gelmektedir.

barbunya-pilaki-t.jpg

KABUK ATMAYAN ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA TARİFİ

500 gram barbunya (yaklaşık 2, 5 su bardağı kadar)

1 çay kaşığı tuz

2 adet küçük havuç

1 adet patates

1 tane soğan

1 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

1 küp şeker

1 tahta kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 litre sıcak su

Bir gece önceden, barbunyaları tuzlu soğuk suya koyup, ağzını kapakla kapatıyoruz. Ertesi gün barbunyalarımız şişmiş ve kabuk atmamış olacak.

Suyunu süzüp yıkıyoruz ve tenceremize alıp, üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika sonra (barbunyanın cinsine göre değişebilir) barbunyalarımız hafif yumuşamış olacak. Suyunu süzüp bir kenara alıyoruz.

Ayrı bir tencereye zeytinyağı alalım, yemeklik doğranmış soğanı ve yarım ay şeklinde doğranmış havuçları alıp orta ateşte kavurmaya başlıyoruz.

Sırasıyla ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak, küp küp doğranmış patates, salçayı da alıp kavurmaya devam ediyoruz.

Sonra süzmüş olduğumuz barbunyaları ilave edip, şekeri atıyoruz.

En son 1,5 litre kadar sıcak su ve damak tadımıza göre tuzunu ilave edip, yemek iyice suyunu çekip, barbunyalar yumuşayıncaya kadar (gerekirse biraz daha su ilavesiyle) yemeğimizi pişiriyoruz.

Pişen yemeği tencerenin içinde, kapağını açmadan, oda ısısına gelene kadar muhafaza ediyoruz.

Oda ısısına geldikten sonra, buzdolabına kaldırıyoruz ve soğuyunca servis ediyoruz :) afiyet olsun.

zeytinyagli-barbunya-tarifi.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.