Batman'da restoran ve kafelere sıkı denetim

Batman'da restoran ve kafelere sıkı denetim

Batman İl Müdürlüğü ekipleri, restoran, lokanta ve kafelerde fiyat listelerinin görünür şekilde işletmelerin önüne ve masaların üzerine konulmasını içeren uygulamayı denetledi.

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe giren düzenleme kapsamında, giriş kapılarının önüne ve hizmet sunulan masaların üzerine tarife ve fiyat listesi konulması zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda, il genelinde 329 işletmede ve 2 bin 711 ürün üzerinde rehberlik ve denetim faaliyeti gerçekleştirildi.

Denetimlerde, 38 aykırılık tespit edilerek toplam 83 bin 600 TL idari yaptırım uygulandı. Açıklamada, “Tüketicilerimizin yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde tarife ve fiyat listelerini iş yerine girmeden görebilmesi, fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunabilmesi sağlanmaktadır. Bu uygulama ile tüketicilerimizin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarlarının korunması ve olabilecek mağduriyetlerin engellenmesi hedeflenmektedir. Rehberlik ve denetim faaliyetlerimiz planlı ve sürekli olarak devam edecektir” denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.