Bayram öncesi denetimler arttırıldı

Bayram öncesi denetimler arttırıldı

Bolu'da Kurban Bayramı tatili için yola çıkacak tatilcilerin, Anadolu Otoyolu geçişinde oluşturacağı araç yoğunluğu nedeniyle trafik ekipleri denetimlerini artırdı.

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Ali Yılmaz, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince memleketlerine gidecek olanların yaratacağı yoğunluğa karşı önlemler aldıklarını belirtti. Ankara ile İstanbul arasındaki önemli geçiş güzergahı olan Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde, memleketlerine ve Karadeniz bölgesine gidecek olan tatilcilerin oluşturacağı araç trafiğine karşı 92 ekip ve 192 personelin görev yapacağını açıkladı. Bolu Dağı Tüneli geçişindeki yol güzergahının 24 saat boyunca kameralarla izleneceğini ve olası aksaklıklara anında müdahale edileceğini vurguladı.

Başkomiser Yılmaz, yoğun trafik nedeniyle sürücülere mola vermelerini, dinlenmelerini ve araçlarının bakımlarını yapmalarını tavsiye ederek, mobil radarlarla hız denetimlerinin ve diğer elektronik denetimlerin devam edeceğini belirtti. Ayrıca, sürücülerden emniyet şeridini ihlal etmemeleri konusunda uyarılarda bulunarak, bu ihlallerin ciddi kazalara yol açabileceğini vurguladı. Emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere hem mobil araçlarla hem de havadan denetimlerin yapılacağını dile getirdi. Sürücülerin can ve mal güvenlikleri açısından emniyet şeridini araç parkı için kullanmamalarını önemle belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.