Bayram tatilinin maliyeti bir hayli cep yakacak! İşte dudak uçuklatan fiyatlar

Bayram tatilinin maliyeti bir hayli cep yakacak! İşte dudak uçuklatan fiyatlar

Okulların kapanması ve kurban bayramı tatilinin de gelmesiyle birçok kişi için tatil sezonu gelmiş oldu.

Okulların kapanması ve bayram tatilinin uzatılmasıyla birlikte, tatil yapmak isteyenler sıcak memleketlere doğru yöneliyor.

Ancak, yüksek fiyatlar herkes için uygun olmayabiliyor. Daha ekonomik bir tatil yapmak isteyenler için ise alternatifler bulunuyor. Özellikle gözde şehirlerde konaklama ücretleri oldukça yüksekken, bazı tatil beldelerinde fiyatlar daha uygun seviyelere inebiliyor.

ekran-goruntusu-2024-06-14-095349.png

Kurban Bayramı tatili bugün mesai bitimiyle başlıyor. 9 günlük tatili olanlar, dinlenmek ve gevşemek için farklı bir şehre gitmek istediklerinde bütçelerini göz önünde bulundurmalılar.

Gözde tatil beldelerinde rezervasyonlar tam dolmasa da, yeni fiyatlar bazı kişileri alternatif tatil yerlerine yönlendirebilir.

Tatilden söz edildiğinde Türkiye'de ilk akla gelen yerler genellikle Antalya ve Muğla oluyor. Ancak, yoğun talep nedeniyle bu bölgelerdeki konaklama ücretleri oldukça yüksek olabiliyor. Örneğin, Bodrum'da 3 gece konaklama 89 bin lira iken, Çeşme'de 32 bin, Antalya'da ise 55 bin liraya kadar çıkabiliyor.

ekran-goruntusu-2024-06-14-095356.png

Ancak, daha ekonomik bir tatil arayışında olanlar için alternatifler de var. Kuzey Ege, düşük bütçeli tatil için ideal bölgelerden biri olarak öne çıkıyor.

Balıkesir'deki Kum Plajı ve Kapıdağ Yarımadası manzaralı bir otelde 3 gece konaklama 12 bin liraya mal olabilirken, Ayvalık'ta bu rakam 16 bin liraya kadar düşebiliyor. Altınoluk ve Akçay gibi bölgelerde ise ortalama fiyatlar yine 12 bin lira civarında seyrediyor. Güneyde tatil yapmak isteyenler için ise Mersin, daha uygun fiyatlı bir alternatif sunuyor. Aydıncık, Silifke ve Taşucu gibi bölgeler, bütçe dostu tatil seçenekleri sunuyor.

ekran-goruntusu-2024-06-14-095404.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.