Bayram temizliğine başlayacaklar dikkat! Bu yöntem camlardaki izleri silip atıyor

Bayram temizliğine başlayacaklar dikkat! Bu yöntem camlardaki izleri silip atıyor

Bayram temizliğinin en önemli ayağı olan cam silme işlemini kolaylaştıracak yöntem, usta ev hanımlarınca paylaşılıyor.

Pencereleri ve camları ayna gibi yapacak özel bir formül arıyorsanız mutlaka denemeniz gereken, bu alanda ustalaşmış kişilerin yöntemlerini denemektir. Kolaylıkla bayram temizliğini aradan çıkarmak, en özel püf noktalarıyla mümkün.

Bayram öncesi evlerdeki temizlik hareketliliği, bitmek bilmeyen bir çileye dönüşmeden en pratik yöntemleri öğrenmelisiniz. Sokağın kirini, tozunu tutan, yağmur yağdığında lekelenen camlar aslında çok kolay yoldan tertemiz oluyor. İşte sizin için tüyolar…

gallery-fensterputzer-2.jpg

KİMYASAL KULLANMADAN HİJYEN

Temizlik uzmanları, ağır kimyasallar kullanmadan da pencerelerin tertemiz olacağı yöntemleri biliyorlar. Üstelik camlar öyle bir parlıyor ki, ayna görünümü elde edebiliyorsunuz.

Anlatacağımız yöntemleri denerseniz, çok çabuk kirlenen camlarınızı bayram boyunca tertemiz ve lekesiz tutacak. Böylece bayramda rengarenk sokağı en net haliyle görebilecek, misafirlerinize hava atabileceksiniz.

cam-nasil-silinir-camlarinizi-beyaz-sirkeyle-silerseniz-1550499457559.jpg

Temizlik uzmanları, kısa sürede lekesiz ve hijyenik sonuçlar için ev yapımı temizleme suyunu aktarıyorlar. Böylece her kir, toz ve leke en kısa sürede yok oluyor.

Öncelikle suyla sabunu bir kapta karıştırarak elde edilen sıvıyla pencerelerin tüm kiti alınmalı ve ardından bir silecek yardımıyla suyu camdan çekmelisiniz.

CAMLARI TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI

Camı silerken sileceği dümdüz şekilde çekmek yerine sileceği yuvarlak hareketlerle çekerseniz iz kalma ihtimalini azaltmış olursunuz.

window-cleaning.jpg

Bir diğer püf noktası ise pencerelerin her bölgesini aynı anda ıslatmamaktır. Çünkü bir bölge temizlendiği sırada kuruyan diğer kısımlar leke oluşumuna neden olacak, tekrar ıslatıp silme enerjisi harcamanız gerekebilecek.

Son aşamada ise temiz ve uygun bir bezle pencerenin kenarlarını temizleyerek işlemi sonlandırabilirsiniz.

BEYAZ SİRKE SİHRİ

Temizlik uzmanları, bir miktar su ve aynı oranda beyaz sirkeyi karıştırarak camları mikrofiber bez yardımıyla temizliyor. Bu yöntem sayesinde tüm lekeler çözünüyor, iz kalmadan pencerelerin ıslaklığı kuruyor. Su buharlaştıkça sirke içerisindeki asit lekelerin ve izlerin hepsini çözüyor. Böylece tüm kir kalıntıları silinip atılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.