Bayrama sayılı günler kala baklava fiyatlarına zam

Bayrama sayılı günler kala baklava fiyatlarına zam

Geleneksel bir ürüne yapılan zam halk arasında büyük tepkilere yol açtı. Fiyatlar 1000 TL'yi aşınca vatandaşlar yetkililerin duruma el atması gerektiğini söyledi.

Artan enflasyon, Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle hemen hemen her sektör, ürün ve hizmete zamlar gelmeye devam ediyor.

Bu zamlar ülke genelinde yaşanan ekonomik sorunları gözler önüne sererken halkın harcamalarını olumsuz yönde etkiliyor. Ekonomik istikrarsızlık kaygıları da bu nedenle artış gösteriyor.

Kurban Bayramına sayılı günler kala, lezzetin başkenti olarak bilinen Gaziantep'te baklava fiyatlarına yüzde 20 zam yapıldı. Gelen zamla beraber fiyatların 1000 TL'yi aşması halkın tepki göstermesine neden oldu.

Picture background

ZAM KARARI TARTIŞMA YARATTI

Gaziantep Ticaret Odası'na bağlı firmaların baklavaya zam yapması, şehirde büyük tartışmalara neden oldu.

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, üye esnafların zam yapmadığını iddia ederken, Halk ise fiyatların zamlanmasından oda başkanını sorumlu tutuyor.

Picture background

Gastronomi kenti Gaziantep'te baklava fiyatlarının artması halkın tepkisini hızla artırıyor. Vatandaşlar, yetkililerden bu duruma müdahale etmelerini bekliyor. Halk, baklava fiyatlarının düşürülmesi ve geleneksel lezzetin erişilebilirliğinin korunması için yetkilileri göreve çağırıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.