Bayramda hava nasıl olacak? Bu haberi okumadan sakın plan yapmayın

Bayramda hava nasıl olacak? Bu haberi okumadan sakın plan yapmayın

Kurban Bayramı’na iki gün kaldı. Vatandaşlar yollara dökülmeden önce bayramda havanın nasıl olacağını merak etmeye başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayramda hava durumunun kaç derece seyredeceğini açıkladı. Şemsiyeleri hazırlayın çünkü bayram yağışlarıyla geliyor.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerini aştı. Pek çok vatandaş sıcak havanın esiri oldu. Öğle saatlerinde dışarı çıkmanın büyük sonuçları görülürken, vatandaşlar Kurban Bayramı süresince hava durumunun nasıl olacağını sorgulamaya başladı. Konuyla ilgili detaylar, MGM tarafından paylaşıldı.

havadurumua.jpg

BAYRAMDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Bayramda hava nasıl olacak diye merak eden milyonlarca vatandaş için Meteoroloji tarafından açıklama paylaşıldı. Aramalar ve sorgulamalar yanıtsız kalmadı.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında Kurban Bayramında hava nasıl olacak sorusunun cevabı ortaya çıktı. Bazı illerin şemsiyelerini hazırlaması gerekecek.

Bayramda hava nasıl olacak diye soranlar bilmeliler ki, 16-19 Haziran tarihleri arasında bulunan Kurban Bayramı için tatil kamu kurumlarına 9 gün olarak belirlendi ve 16-23 Haziran arası tatil oldu. Böylece vatandaşlar tatile gitmek veya akraba ziyaretleri için şehir dışına çıkmak için hava durumu tahminlerini merak etmeye başladı.

Meteorolojiden gelen bilgilendirmeye ve verilere göre hava sıcaklıkları yurdun güneybatı kesiminde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde olacak.

Batı kesimlerde yağış, mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarlarında görülecek.

Bayramda İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerin hava durumları da merak ediliyor. İşte bu illerdeki Kurban Bayramı hava durumu şu şekilde olacak:

İstanbul

istanbul-001.png

Ankara

ankara-001.png

İzmir

izmir-001.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.