Belediyeden öğrencilere büyük destek! Dağıtılmaya başlandı

Belediyeden öğrencilere büyük destek! Dağıtılmaya başlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi sınava hazırlanan şeker hastalarına diyabet sensörü dağıtımına başladıklarını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, X hesabından yaptığı açıklamada, gençlerin eğitim yolculuğunda karşılaşabilecekleri engelleri ortadan kaldırmak için önemli bir adım attıklarını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal destek alan ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan Tip-1 Diyabet hastası 100 öğrenciye özel eğitim programları düzenleyerek sınavlarda kolaylık sağladı.

156660.jpg

Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilere diyabet sensörleri de dağıtılarak sınav dönemlerinde şeker seviyelerini sürekli kontrol altında tutmaları ve sağlıklarını riske atmadan derslerine odaklanabilmeleri sağlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu girişimi, eğitimde fırsat eşitliği sağlama ve öğrencilerin sağlık sorunlarının eğitim hayatlarına engel olmaması adına attığı önemli adımlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Öğrenci affı nedir, ne zaman çıkacak? (Öğrenci affı kimleri kapsıyor, aftan yararlanma şartları nelerdir?) - Son Dakika Eğitim Haberleri | NTV Haber

Başkan Yavaş, bu tür projelerin devam edeceğini ve gençlerin eğitim yolculuğunda her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, "Geleceğimizin hayalleriyle arasına hiçbir engelin girmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

imza.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sağlık ve eğitim alanında yaptığı bu anlamlı çalışmayla, toplumsal duyarlılığını bir kez daha göstermiş oldu. Belediye, ihtiyaç sahibi diyabet hastası öğrencilere yönelik bu tür desteklerin devam edeceğini belirtti.

BELEDİYE'DEN 3 BİN KPSS ADAYINA YOL VE YEMEK DESTEĞİ

Emeklilere ve dar gelirli vatandaşlara yaptığı yardımlarla dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu kez 3 bin KPSS adayına yol ve yemek desteği sağladı.

Belediye, sınav ücretlerini karşılayamayacak durumda olan 3226 adayın KPSS ücretini, yol ve yemek desteğiyle birlikte karşıladığını duyurdu.

Bu açıklama, belediyenin resmi X hesaplarından biri olan “Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın” hesabından paylaşılmıştı.

Destek sosyal medyada gündem olurken büyük beğeni ve takdir toplamıştı.

hkhjk.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.