Bellona ve İstikbal satılıyor! Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı

Bellona ve İstikbal satılıyor! Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı

Türkiye’nin ünlü dev mobilya markları İstikbal ve Bellona satılıyor. Yeni sahipleri ise şaşkınlık yarattı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki Erciyes Anadolu Holding'in şirketlerinin satışa çıkarılması gündemdeyken, mobilya sektörünün önemli isimlerinden Doğanlar Mobilya Grubu, Bellona ve İstikbal için talip olduğunu duyurdu. Doğanlar Mobilya Grubu, 2024 yılının ilk çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Grubun bünyesinde Doğtaş, Kelebek Mobilya, Kelebek Mutfak-Banyo, Lova Yatak, ruum store ve Biga Home gibi markalar bulunuyor.

FİNANSAL BAŞARILAR VE İSO 500 LİSTESİ

Açıklanan verilere göre, Doğanlar Mobilya Grubu 2024'ün ilk çeyreğinde 2.1 milyar TL konsolide satış geliri elde etti. Aynı gün açıklanan İSO 500 listesinde, net satışlarda geçen yıla göre 58 sıra yükselerek 250. sıraya yerleşti. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, hedeflerinin gelecek yıl ilk 200’e girmek olduğunu belirtti.

Doğanlar Mobilya Grubu CEO’su Mustafa Karamemiş, Kelebek Mobilya olarak 256 bayiye sahip olduklarını ve Türkiye’deki en büyük üç mobilya şirketinden biri olduklarını ifade etti. Karamemiş ayrıca, Doğanlar Mobilya Grubu olarak toplam 753 mağazaya sahip olduklarını belirtti.

SATIŞ SÜRECİNDE İLGİLENDİKLERİ ŞİRKETLER

Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, TMSF tarafından satışa çıkarılan Mondi’ye talip olduklarını ancak finansal durumunu inceledikten sonra teklif vermeme kararı aldıklarını söyledi. İsmail Doğan ayrıca, TMSF tarafından satışa çıkarılacak olan İstikbal ve Bellona ile de ilgilendiklerini, ancak finansal durumlarını inceledikten sonra bu konuda adım atıp atmama konusunda karar vereceklerini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.